News

Război în Ucraina, ziua 588. Rusia susține că România nu respectă drepturile minorităților. Noi lovituri în Herson și Luhansk

Război în Ucraina, ziua 588. Rusia acuză România că încalcă drepturile minorităților. Au fost noi bombardamente în Herson și Luhansk.
04.10.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 588 Rusia sustine ca Romania nu respecta drepturile minoritatilor Noi lovituri in Herson si Luhansk
Război în Ucraina, ziua 588. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 588. Rusia susține că România nu respectă drepturile minorităților. Acuzațiile au fost lansate de Moscova la Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU, de la Geneva.

Război în Ucraina, ziua 588. Rusia acuză România că nu respectă drepturile minorităților

Printre minoritățile respective, Moscova a enumerat maghiarii, romii și a votat împotriva raportului privind drepturile omului în România în cadrul Consiliului. Aceleași acuzații au fost aduse și pentru Muntenegru.

ADVERTISEMENT

„Avem în continuare îngrijorări serioase cu privire la discriminarea minorităților naționale din România, dintre care cele mai vulnerabile sunt romii, maghiarii și rutenii transcarpatici.

Xenofobia, rasismul și naționalismul sunt în prezent în creștere în România”, a transmis delegația Rusiei, marți, 3 octombrie, potrivit unei postări pe rețeaua X, cu privire la România.

ADVERTISEMENT

Au fost noi bombardamente în Herson și Luhansk

Rusia a lansat noi atacuri în Nevske și Novoliubivka din regiunea Luhansk, potrivit șefului Administrației militare regionale Artem Lysohor. Un bombardament a fost chiar lângă o unitate de învățământ.

„Rușii au lovit Nevske și Novoliubivka cu bombe KAB-500. De patru ori asupra Novolyubivka, de încă două ori asupra Nevske. Ocupanții au lovit lângă școala pe care au distrus-o anterior. Alte 30 de explozii au fost auzite în zona din jurul acestor așezări”, a transmis Lysohor.

ADVERTISEMENT

Marți seara au avut loc atacuri și în sudul Ucrainei, în Herson, acolo unde rușii au deschis focul. Un bărbat care se afla în locuința s-a a fost ucis de soldații Moscovei. Alți nouă oameni au fost răniți.

„O persoană a fost ucisă. De asemenea, au fost rănite 9 persoane – trei bărbați, unul de 63 de ani și doi de 49 de ani, precum și șase femei. Cea mai tânără avea 28 de ani, iar cea mai în vârstă 77 de ani”, a anunțat Roman Mrochko, reprezentantul administrației din Herson.

ADVERTISEMENT

Totodată, în urma luptelor din ziua precedentă, mai multe așezări din Zaporojie au fost deconectate de la electricitate. Probleme cu electricitate sunt și în Donețk, Dnipropetrovsk, Sumî, Harkiv, Herson și Chernihîv.

ADVERTISEMENT