News

Război în Ucraina, ziua 591. Porturile de lângă granița cu România, atacate din nou de ruși/ Volodimir Zelenski va face o vizită la București

Război în Ucraina, ziua 591. Noi atacuri asupra porturilor aflate la granița cu România. Coreea de Nord ar furniza armament Moscovei.
07.10.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 591 Porturile de langa granita cu Romania atacate din nou de rusi Volodimir Zelenski va face o vizita la Bucuresti
Război în Ucraina, ziua 591. Foto: Captură Facebook
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 591. Porturile de lângă granița cu România au fost atacate din nou de ruși, joi spre vineri. Dronele au lovit punctul de trecere a frontierei de la Orlivka, pe malul opus orașului Isaccea și portul Reni.

Război în Ucraina, ziua 591. Rușii au atacat porturile de lângă granița cu România

Un siloz de cereale, iar nouă camioane au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Potrivit martorilor, atacul a început în jurul orei trei dimineața. Traficul prin vama Isacea a fost închis în urma acțiunilor Rusiei.

ADVERTISEMENT

„Ca urmare a atacului nocturn cu drone inamice asupra infrastructurii portuare şi de frontieră, se iau măsuri de stabilizare a operaţiunilor la punctul de trecere cu feribotul Orlivka de la graniţa cu România.

Nimeni nu a fost rănit în urma atacului. Operaţiunile la punctul de control au fost suspendate temporar”,a transmis, vineri, 6 octombrie 2023, serviciul Poliţiei de frontieră.

ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenki va face o vizită la București, săptămâna viitoare, potrivit surselor Digi 24. Liderul ucrainean ar urma să ajungă pe data de 10 octombrie, aceasta fiind prima vizită în România de la începutul războiului.

Amintim că și premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, a efectuat o vizită oficială, în luna august. Atunci, acesta preciza că președintele de la Kiev va ajunge în România, fără a specifica perioada când ar putea avea loc evenimentul.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, vizita ar putea avea loc având în vedere ajutorul acordat de România Ucrainei în problema cerealelor, mult discutată în ultima perioadă. Data exactă ar urma să fie confirmată săptămâna viitoare.

Coreea de Nord furnizează armament Rusiei

Coreea de Nord a început să asigure armament Rusiei pentru a-și continua războiul din Ucraina, potrivit Sky News. Decizia privind livrările ar fi fost luată în urma întâlnirii pe care președintele Vladimir Putin a avut-o cu dictatorul Kim Jong Un, în septembrie.

ADVERTISEMENT

După vizita liderului nord-coreean, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, preciza că nu a fost semnat niciun acord între Rusia și Coreea de Nord, în cadrul întâlnirii dintre Putin și Kim Jong Un.

ADVERTISEMENT