News

Război în Ucraina, ziua 672. Noi bombardamente în Herson și Bahmut. Informații contradictorii privind soarta orașului Marinka, din regiunea Donețk

Război în Ucraina, ziua 672. Rușii au lansat atacuri în orașele Herson și Bahmut. Cel puțin cinci oameni au murit, iar alții au fost răniți.
27.12.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 672 Noi bombardamente in Herson si Bahmut Informatii contradictorii privind soarta orasului Marinka din regiunea Donetk
Război în Ucraina, ziua 672. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 672. Au fost noi bombardamente în orașele Herson și Bahmut, în prima parte a zilei de marți, 26 decembrie. În Herson, un bărbat a murit, iar o altă persoană a fost rănită. Mai multe case au fost distruse în urma acestor atacuri.

Război în Ucraina, ziua 672. Rușii au atacat orașele Herson și Bahmut

În cea de-a doua parte a zilei, președintele Volodimir Zelenski anunța că rușii au bombardat și gara din Herson. Numărul victimelor nu a fost încă dezvăluit, în urma acestui atac, potrivit informațiilor Reuters.

ADVERTISEMENT

Ulterior, autoritățile ucrainene au anunțat că și orașele Bahmut și Pokrovsk au fost vizate de atacurile Moscovei. Cinci oameni și-au pierdut viața, iar alți doi au fost răniți, potrivit Procuraturii Regionale Donețk.

Rusia susține că a cucerit orașul Marinka, în timp ce Kievul respinge informația

De altfel, marți, Rusia a anunțat că a cucerit orașul Marinka din regiunea Donețk, atacat și în 2014. Însă, Ucraina respinge această informație, susținând că încă se desfășoară lupte în zona respectivă, iar trupele Kievului sunt în interiorul granițelor administrative.

ADVERTISEMENT

Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a spus că localitatea a fost distrusă, dar încă nu e sub controlul rușilor. „Trupele noastre se află încă în partea nordică. Trupele noastre au pregătit o linie defensivă în spatele acestei așezări, dar pot spune că această localitate nu mai există”, a transmis acesta.

Comandantul Forțelor Armate din Kiev a adăugat faptul că și în orașul Avdiivka se desfășoară lupte intense. „Inamicul are capacitatea de a-și concentra forțele într-o anumită direcție. Și pot face în două sau trei luni ceea ce s-a întâmplat cu Bahmut.

ADVERTISEMENT

Fiecare bucată de pământ ne este dragă, o vom apăra exact atât timp cât avem forțe. Dacă forțele nu sunt suficiente, vom salva oameni și apoi vom recuceri”, a mai spus acesta.

De asemenea, Valeri Zalujnîi a anunțat că armata a depus o cerere oficială cu scopul de a mobiliza 500.000 de recruți, în anul 2024. O schimbare ar urma să aibă loc și în ceea ce privește tehnologia de război, urmând să fie diferit față de 2023.

ADVERTISEMENT

El spune că în acest fel, armata va acționa mai eficient. „Am identificat aceste probleme și am găsit deja aproximativ 90% dintre soluțiile la aceste probleme, care vor trebui rezolvate pentru a acționa mai eficient anul viitor și, cel mai important, pentru a menține oamenii”, a adăugat generalul Valeri Zalujnîi.

 

ADVERTISEMENT