News

Război în Ucraina, ziua 673. O navă de transport cereale a lovit o mină rusească în Marea Neagră. Cargoul se îndrepta spre Dunăre. Update

Război în Ucraina, ziua 673. Un cargou de transport cereale a lovit o mină rusească în Marea Neagră. Nava a fost avariată, sunt și marinari răniți
28.12.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 673 O nava de transport cereale a lovit o mina ruseasca in Marea Neagra Cargoul se indrepta spre Dunare Update
Potrivit serviciului de frontieră ucrainean, nava se îndrepta către un port pe Dunăre pentru a reîncărca / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT
28-12-2023
11:19

O navă care transporta cereale pe Marea Neagră a fost aruncată în aer de o mină rusească

Serviciul de frontieră ucrainean a informat că o navă cargo destinată tranportului de cereale pe Marea Neagră a lovit o mină rusească. Vaporul, care naviga sub pavilion Panama, se îndrepta spre unul dintre porturile de pe Dunăre pentru a încărca cereale.

În urma exploziei, nava a pierdut viteza și controlul, iar pe puntea superioară a izbucnit un incendiu. Căpitanul a reușit să asigure nava avariată pentru a evita scufundarea.

O operațiune de salvare a echipajului a fost organizată imediat. Ambarcațiuni ale Serviciului ucrainean de siguranță maritimă, căutare și salvare au sosit rapid la fața locului pentru a oferi asistență.

Din inspecția navei și o discuție cu căpitanul a rezultat că doi membri ai echipajului au fost răniți. Un marinar a îngrijit la fața locului, iar cel de-al doilea a fost dus la un spital pentru o examinare suplimentară, însoțit de medici. Au fost trimise remorchere pentru a repune nava pe linia de plutire și a o duce în port.

Război în Ucraina, ziua 673. Un spital din localitatea Berîslav, din regiunea Herson a fost atacat de armata Rusiei, miercuri, 27 decembrie. Un cadru medical a fost rănit, potrivit autorităților ucrainene.

Război în Ucraina, ziua 673. Bombardamente în Herson și Odesa

„Ocupanții, folosind un vehicul aerian fără pilot, au lovit una dintre anexele spitalului. Au fost sparte ferestrele și ușile din clădire. Un angajat al instituției medicale a fost rănit”, a transmis șeful administrației militare locale, Volodîmîr Litvinov.

ADVERTISEMENT

Bombardamente au fost și asupra unei gări feroviare, acolo unde mai multe persoane au fost rănite. Peste 100 de persoane au fost evacuate din gară, în timp ce un locotenent de poliție a fost omorât.

Numărul răniților din gară din Herson încă nu a fost stabilit. Cert este că în zona respectivă se aflau foarte mulți civili, unii dintre ei ajungând la spital, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

Și în Odesa au fost atacuri, în noaptea de marți spre miercuri. O persoană și-a pierdut viața, iar alți patru oameni au fost răniți. Printre victime se află și doi minori de 6, respectiv 17 ani, potrivit autorităților din Ucraina, citate de zdg.md.

De asemenea, ucrainenii au anunțat că au doborât 12 drone de tip „Shahed” lansate de Moscova. Din păcate, resturile unui aparat de zbor fără pilot au lovit și avariat o locuință aflată la periferia orașului Odesa.

ADVERTISEMENT

Ajutor financiar de 250 milioane de dolari pentru Kiev

Oficialii de la Kiev au primit vești bune, miercuri, după ce SUA a anunțat că oferă un ajutor financiar de 250 milioane de dolari. Aceasta este ultima tranșă disponibilă fără un nou vot în Congresul american, potrivit AFP.

De altfel, au apărut informații conform cărora Guvernul Ucrainei ar putea întârzia, în curând, plata pensiilor şi salariilor pentru funcționari dacă nu va fi aprobat ajutorul financiar al Occidentului.

ADVERTISEMENT

Declarația a fost făcută de Iulia Svîrîdenko, vicepremier al Ucrainei. „Sprijinul din partea partenerilor este extrem de critic. Avem nevoie de el urgent”, a transmis aceasta, pentru Financial Times.

 

ADVERTISEMENT