News

Război în Ucraina, ziua 686. Peste 1.000 de localități au rămas fără electricitate. Bombardamente în Herson, un spital a fost avariat

Război în Ucraina, ziua 686. Situație disperată pentru locuitorii din peste 1.000 de orașe și sate. Au rămas fără electricitate.
10.01.2024 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 686 Peste 1000 de localitati au ramas fara electricitate Bombardamente in Herson un spital a fost avariat
Război în Ucraina, ziua 686. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 686. Situație disperată pentru cetățenii prezenți în țara aflată în război. Din cauza condițiilor meteorologice, peste 1.000 de localități au rămas fără curent electric. Operatorul rețelei electrice a sfătuit oamenii să economisească energie.

Război în Ucraina, ziua 686. Mai multe localități au rămas fără curent

În plus, sistemul energetic este afectat și de bombardamentele Moscovei. Operatorul ucrainean Ukrenergo a informat că a cerut ajutorul României pentru a face față situației. „Nivelul de consum continuă să crească din cauza scăderii considerabile a temperaturii în întreaga ţară.

ADVERTISEMENT

“Începând din această dimineaţă, din cauza vremii nefavorabile – vânt puternic, gheaţă – curentul electric a fost întrerupt în 1.025 de localităţi”, a transmis operatorul rețelei de electricitate, potrivit News.ro.

Despre această situație a vorbit și purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk. “Înțelegem că absența atacurilor cu drone a fost, într-un fel, și un rezultat al condițiilor meteo. Cu toate acestea, inamicul persistă în bombardamente și și-a făcut din nou simțită prezența în cazul locuitorilor din Herson și Antonivka aseară”, a transmis aceasta.

ADVERTISEMENT

Totodată, marți, președintele Volodimir Zelenski a avut o discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni a spus că România va continua să ofere sprijin Kievului, în contextul actual.

“Preşedintele României l-a asigurat pe preşedintele Volodimir Zelenski de continuarea sprijinului ferm al ţării noastre pentru Ucraina”, a transmis Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Noi atacuri lansate în Herson

Pe de altă parte, rușii au continuat atacurile în Ucraina. Au fost bombardamente masive în Herson, aici unde inclusiv un spital a fost avariat. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

”Rușii au lovit Hersonul cu diferite tipuri de arme. Exploziile au răsunat în diferite cartiere ale orașului”, a informat Roman Mrochko, șeful administrației militare din regiunea Herson.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bombardamente au fost și în regiunea Sumî, unde au fost vizate mai multe localități. 18 tiruri de artilerie au fost lansate, însă nu există informații cu privire la posibile victime.

ADVERTISEMENT