News

Război în Ucraina, ziua 685. Un colonel din Moscova, ucis după ce „călcat pe o mină”. Kievul a obținut date clasificate ale producătorului rus de drone

Război în Ucraina, ziua 685. Un colonel din Rusia și-a pierdut viața. Au fost lansate noi bombardamente de forțele Moscovei.
09.01.2024 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 685 Un colonel din Moscova ucis dupa ce calcat pe o mina Kievul a obtinut date clasificate ale producatorului rus de drone
Război în Ucraina, ziua 685. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 685. Un colonel din Moscova a fost ucis după ce ar fi „călcat pe o mină”. Anunțul a fost făcut de Anton Gerashchenko, consilier în cadrul ministerului ucrainean de interne.

Război în Ucraina, ziua 685. Un colonel din Rusia a murit

Este vorba despre Arman Ospanov, care deținea o funcție importantă în fruntea Forțelor Aeropurtate Rusești. Potrivit consilierului ucrainean, incidentul ar fi avut loc în timpul unei vizite a colonelului pe unul dintre teritoriile ocupate din Ucraina.

ADVERTISEMENT

De asemenea, serviciile militare secrete din Kiev spun că au obținut date clasificate ale producătorului rus de drone. Informațiile au fost furnizate, luni, de Agenția de informații militare din Ucraina (HUR).

„Agenția de informații militare din Ucraina (HUR) a confiscat 100 de gigabytes (GB) de date clasificate în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari de la compania rusă Special Technology Center”, a transmis HUR, conform Kyiv Independent.

ADVERTISEMENT

Val de atacuri asupra Ucrainei

Pe de altă parte, rușii au lansat un val de atacuri asupra Ucrainei. 59 de rachete și drone au lovit mai multe regiuni, potrivit Forțelor Aeriene. Dintre acestea, 18 rachete de croazieră și opt drone Shahed au fost doborâte.

Inițial, s-a anunțat că au fost rănite 33 de persoane și ucise alte două. Ulterior, bilanțul victimelor a crescut. „8 ianuarie. Inamicul a tras zeci de rachete asupra orașelor și satelor civile din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, 33 de persoane au fost rănite, iar două persoane au fost ucise. Continuăm să ne ocupăm de consecințele atacului”, a informat Oleksii Kuleba, șeful adjunct al Biroului Prezidențial.

În cele din urmă, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că 45 de oameni au fost răniți și alte patru persoane au fost ucise, în urma acestor atacuri. Victimele sunt din regiunile Zaporojie, Harkov, Hmelnîțkîi și Dnipropetrovsk.

ADVERTISEMENT

Totodată, rușii ar fi bombardat din greșeală inclusiv un oraș controlat de ei. Este vorba despre Rubijne din regiunea Luhansk, localitate asupra căreia ar fi fost lansată accidental o bombă.

ADVERTISEMENT