News

Război în Ucraina, ziua 709. Atacuri ale rușilor în mai multe regiuni. Un spital din Harkov a fost bombardat

Război în Ucraina, ziua 709. Rușii au lansat atacuri în mai multe regiuni. Cele mai intense au fost în Harkov și Donețk.
02.02.2024 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 709 Atacuri ale rusilor in mai multe regiuni Un spital din Harkov a fost bombardat
Război în Ucraina, ziua 709. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 709. Rușii au lansat atacuri asupra mai multor regiuni, printre care Dnipropetrovsk, Donețk și Harkov, aici unde un spital a fost bombardat. Orașele Nikopol, Marhanețka, Myrivska, Pokrovska și Novomoskovsk au fost ținta forțelor Moscovei.

Război în Ucraina, ziua 709. Mai multe regiuni au fost atacate

„În timpul zilei de 1 februarie, mai multe localități din regiunea Dnipropetrovsk au fost supuse atacurilor cu artilerie și drone kamikaze. Nu au fost raportate victime, însă a fost deteriorată infrastructura civilă”, anunță Serhîi Lîsak, șeful Administrației militare regionale.

ADVERTISEMENT

Totodată, patru oameni au fost răniți în atacul asupra spitalului Veliki Burluk, din regiunea Harkov, care se află la 20 de kilometri la graniță cu Rusia. Victimele au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la o altă unitate medicală din regiune.

De altfel, 38 de persoane, dintre care 33 de pacienți și cinci angajați au fost evacuați, potrivit Unian.net. „Asupra spitalului au fost lansate două bombe, una a căzut în curtea instituției, iar alta a lovit edificiul, fiind distruse acoperișul, fațada și geamurile”, a informat șeful administrației militare a regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

ADVERTISEMENT

În orașul Myrnohrad din regiunea Donețk, Moscova a lovit o școală. De asemenea, tot aici au fost distruse mai multe case, aproximativ 12, dar și un magazin, potrivit ucrainenilor.

Forțele ucrainene au scufundat o navă rusească

Atacuri cu drone au fost lansate și în orașul Harkov. Au fost lovite întreprinderi civile, case, garaje, mașini, dar și linii electrice. De asemenea, infrastructura militară a avut de suferit. Pe de altă parte, forțele ucrainene au anunțat că au scufundat o navă rusească în Crimeea.

ADVERTISEMENT

Vorbim de corvetă rusească cu rachete Ivanovets din clasa Tarantul din flota Mării Negre, care ar fi costat aproximativ 60-70 de milioane de dolari. De asemenea, 40 de marinari s-ar fi aflat la bordul navei, potrivit informațiilor transmise de autoritățile ucrainene.

Forțele Navale din cadrul Armatei Ucrainei transmit că sunt în desfășurare operațiuni de căutare. „În noaptea de 1 februarie, forțele Direcției Principale de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării au distrus o barcă cu rachete a ocupanților ruși a Brigăzii 41 Bărci cu Rachete în partea de vest a Crimeei ocupate temporar, care era în serviciu de luptă, pazind baza navală din Novoozerne.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o pierdere destul de semnificativă. Există doar trei astfel de ambarcațiuni din proiectul 1241.1 în flota rusă de la Marea Neagră, inclusiv rachete antinavă de tip Moskit cu o rază de acțiune de până la 130 km”, informează Marina din Ucraina.

ADVERTISEMENT