News

Război în Ucraina, ziua 710. Trei avioane rusești avariate în Crimeea / Bombardamente puternice ale rușilor în Herson

Război în Ucraina, ziua 710. În urma atacurilor ucrainenilor din Peninsula Crimeea, trei avioane rusești au fost avariate.
03.02.2024 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 710 Trei avioane rusesti avariate in Crimeea  Bombardamente puternice ale rusilor in Herson
Război în Ucraina, ziua 710. Atacul ucrainean din Crimeea a avariat 3 avioane rusești. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 710. Trei avioane rusești au fost avariate în Peninsula Crimeea, atacată în urmă cu trei zile de forțele armate ale ucrainenilor. Ar fi existat și victime.

Război în Ucraina, ziua 710. Atacul ucrainean din Crimeea a avariat 3 avioane rusești

La mijlocul săptămânii, Ucraina a lansat asupra Crimeei cel puţin 20 de rachete. Rușii au prezentat propria versiune, spunând că toate au fost distruse de apărarea antiaeriană aflată deasupra Mării Negre şi a peninsulei.

ADVERTISEMENT

Varianta ucrainenilor este una diferită. Ei spun că cel puţin trei avioane ruseşti care staţionau la baza aeriană Belbek, situată în extremitatea vestică a peninsulei ocupate Crimeea, au fost avariate. Asta spune purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat, potrivit Kyiv Independent.

În zona aceea se aflau cel puţin trei avioane“, a transmis Iuri Ignat, într-o apariție publică de la posturile de televiziune ucrainene, referindu-se la atacul asupra aerodromului din Belbek. Acesta a punctat că loviturile asupra avioanelor au făcut victime printre personalul militar rus aflat în acel moment pe aerodrom.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt ucrainean a mai declarat, vineri, că avioanele ucrainene curăță Crimeea de forţele inamice utilizând rachete ghidate furnizate de aliaţii” Ucrainei.

De altfel, în ultimele săptămâni, Ucraina și-a intensificat atacurile asupra Crimeei, vizând resursele militare rusești din apropierea Mării Negre. Serviciul de informații militar al Ucrainei (HUR) a declarat, pe 1 februarie, că agenții săi au scufundat peste noapte o corvetă rusească de rachete Ivanovets din clasa Tarantul din flota Mării Negre, în largul Crimeei.

ADVERTISEMENT

Bombardamente puternice ale rușilor în Herson

Vineri, forțele invadatoare s-au răzbunat pe zona Herson, din sudul Ucrainei. ”Rușii au bombardat din nou Kherson astăzi (n.r. vineri, 2 februarie). În urma unui alt bombardament, o femeie de 62 de ani a suferit leziuni grave”, se arată în comunicatul emis de Serviciul de presă al Administrației Militare Regionale Herson.

În ultimele 24 de ore, Forțele de Apărare ale Ucrainei au respins șase atacuri inamice pe malul stâng al râurilor Dnipro și 48 de atacuri în alte șapte direcții, majoritatea atacurilor fiind respinse în sectorul Avdiivka, notează Ukrinform.net.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, tot vineri, guvernul de la Paris a anunţat că doi cetăţeni francezi au fost ucişi şi alţi trei răniţi într-un atac al Rusiei, în Ucraina. Ar fi vorba despre lucrători umanitari. În consecință, Ministerul francez de Externe a condamnat barbaria rusă.

ADVERTISEMENT