News

Războiul împotriva drogurilor continuă în România. Razii de amploare, zeci de persoane prinse cu droguri

Războiul împotriva drogurilor continuă în România, țara unde fenomenul pare că a scăpat de sub control în ultimii ani în marile orașe.
02.07.2023 | 17:59
Razboiul impotriva drogurilor continua in Romania Razii de amploare zeci de persoane prinse cu droguri
ADVERTISEMENT

Așadar, o nouă razie a Poliției în București a vizat prevenirea și combaterea consumului de droguri. Printre altele, oamenii legii au stat pe stradă și au testat șoferii cu aparate alcool-test și drug-test, deschizând nu mai puțin de 7 dosare penale în doar 12 ore. Între timp, Polițiștii de la Secția 8 au făcut o captură impresionantă.

Războiul împotriva drogurilor continuă în România

Mai exact, într-un imobil dezafectat din sectorul 2, 12 persoane au fost descoperite cum se drogau. În interiorul imobilului au fost descoperite sute de pliculețe din plastic ce conțineau substanțe aparent stupefiante. Polițiștii vor să afle acum dacă persoanele de acolo se drogau de mult timp și ce droguri foloseau.

ADVERTISEMENT

”În urma activităţilor specifice s-a stabilit că, la o adresă din Sectorul 2, în interiorul unui imobil dezafectat, mai multe persoane ar consuma substanţe interzise de lege şi ar deţine cantităţi însemnate de stupefiante. Astfel, la data de 1 iulie 2023, în jurul orei 21:30, au fost depistate 12 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, care aveau un comportament asemănător persoanelor care consumă substanţe interzise.

De asemenea, în interiorul locaţiei, au fost găsite şi ridicate 241 de pliculeţe de tip zip, în interiorul cărora exista un praf alb pulverulent, despre care există suspiciunea că ar fi substanţe stupefiante”, a transmis Poliţia Capitalei, conform News.ro. Surse judiciare au precizat că acest loc era doar un loc de întâlnire al drogaților.

ADVERTISEMENT

Cazul a ajuns pe masa polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, care vor sesiza DIICOT referitor la acest caz. De altfel, oamenii legii au făcut razii în toată țara pentru a preveni și combate diverse infracțiuni și pentru a menține un climat de ordine și siguranță publică.

”În timpul acestor acţiuni au fost constatate 398 de infracţiuni, dintre care 72 de natură judiciară şi 53 privind traficul şi consumul ilicit de droguri, au fost identificate şi 3 autoturisme furate şi au fost depistate 19 persoane urmărite naţional sau internaţional. Cuantumul amenzilor aplicate în ultimele 24 de ore se apropie de 4 milioane de lei”, au transmis reprezentanții legii.

ADVERTISEMENT

”În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 11.482 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au fost organizate 924 de acţiuni, peste 1.000 de filtre, în urma activităţilor desfăşurate, fiind verificate 17.202 autovehicule şi legitimate 38.768 de persoane.

Totodată, au fost constatate 398 de infracţiuni, dintre care 72 de natură judiciară şi 53 privind traficul şi consumul ilicit de droguri, fiind identificate şi 3 autoturisme furate. Au fost depistate 19 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale”, este precizat într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

Potrivit MAI, polițiștii și jandarmii au aplicat la nivel național nu mai puțin de 9.326 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.744.090 de lei. Nu au scăpat nici șoferii care au decis să încalce legea. ”Au fost constatate 150 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 665 de permise de conducere, dintre care 215 pentru alcool, 196 pentru viteză şi 35 pentru droguri/substanţe interzise. Totodată, au fost retrase 435 de certificate de înmatriculare”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT