Sport

Răzvan Burleanu, anunț în privința lui Istvan Kovacs: “Este un proces la Comisia de Disciplină”

Istvan Kovacs, arbitrul român cel mai bine cotat în acest moment, este împlicat într-un scandal, acuzat că susține CFR Cluj.
24.09.2023 | 12:10
Razvan Burleanu anunt in privinta lui Istvan Kovacs Este un proces la Comisia de Disciplina
Răzvan Burleanu, despre scandalul Istvan Kovacs - Cluj. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După meciul dintre Petrolul și CFR Cluj, când ”lupilor galbeni” le-a fost refuzat un penalty, Kovacs a fost acuzat că a refuzat să acorde acea lovitură din motive strict personale.

Burleanu, despre Kovacs

CCA a arătat dialogul dintre Istvan Kovacs și arbitrul VAR de la acea fază, demonstrând că acesta nu a refuzat intenționat să acorde acel penalty.

ADVERTISEMENT

Burleanu a comentat aceste evenimente, spunând că apreciază cum s-a mișcat CCA cu publicarea acestor mesaje. Legat de aproprierea dintre Kovacs și oamenii influenți din Cluj, Burleanu a spus că cei din Comisia de Disciplină anchetează.

Am văzut chiar în aceste zile că cineva a citit de pe buzele lui Istvan Kovacs ce i-ar fi transmis unui alt arbitru.

ADVERTISEMENT

Imediat a apărut apoi înregistrarea, ceea ce este un element de apreciere, de transparență și cu siguranță Comisia de Arbitri o va face și în viitor, când vor exista astfel de cazuri sensibile. 

Despre subiectul cu Istvan Kovacs și relațiile de la Cluj pot să vă spun că este un proces la Comisia de Disciplină. Mai este doar o chestiune de timp până când părțile vor fi invitate pentru a proba acuzațiile.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că se vor regla și aceste lucruri la nivelul comisiilor juridice”, a spus Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu susține că, de când a preluat președinția FRF, acesta nu a influențat niciodată decizii ale CCA cu privire la arbitri ce ar trebui trimiși la meciuri. Mai mult, Burleanu spune că niciodată nu a cerut un jucător la echipa națională.

ADVERTISEMENT

El spune că Istvan Kovacs este cel mai bun arbitru român al momentului și că ar putea arbitra fără probleme orice meci din prima ligă din România.

Din 2014 până în prezent, ca președinte al FRF n-am făcut nicio delegare a niciunui arbitru de fotbal! N-am făcut nicio promovare! Nu m-am implicat la convocările echipei naționale.

Dacă va fi să existe delegare la vreun anumit meci, e o întrebare la care președintele Comisiei de Arbitri trebuie să răspundă.

Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă ca Istvan Kovacs, care este arbitrul numărul unu în România, să poată fi delegat la orice meci din România!”, a explicat Răzvan Burleanu.

 

ADVERTISEMENT