Sport

Răzvan Burleanu, reacție dură după ce Superliga europeană a primit undă verde: “Riscăm repercusiuni pe termen lung, greu de reparat”

După decizia Curții Europene de Justiție care dă undă verde înființării Superligii europene , FANATIK a solicitat un punct de vedere oficial din partea lui Răzvan Burleanu, președintele FRF fiind un aprig contestatar al acestui proiect.
21.12.2023 | 18:58
Razvan Burleanu reactie dura dupa ce Superliga europeana a primit unda verde Riscam repercusiuni pe termen lung greu de reparat
Răzvan Burleanu, reacție dură după ce Superliga europeană a primit undă verde: "Riscăm repercusiuni pe termen lung, greu de reparat". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FIFA și UEFA au primit o adevărată lovitură după ce Curtea Europeană de Justiție a decis că forul european și cel mondial nu pot sancționa cluburile care vor să participe în alte competiții alternative, cum ar fi Superliga.

Răzvan Burleanu, reacție dură după ce Superliga europeană a primit undă verde

Răzvan Burleanu a fost un aprig contestatar al acestui proiect numit Superliga. După anunțarea deciziei, FANATIK a solicitat un punct de vedere oficial din partea președintelui FRF, care a declarat că această inițiativă riscă să fie afectat pe termen lung de decalajul financiar:

ADVERTISEMENT

“Decizia recentă a Curții Europene de Justiție în cazul Superligii nu trebuie să ne facă să uităm rolul și esența fotbalului în comunitate. Fotbalul nu este doar un joc, este un liant care ne unește prin pasiune și iubirea pentru sport, reprezentând un etalon de competitivitate și fair-play, ultima proprietate publică, a noastră, a tuturor.

Într-un context plin de provocări, trebuie să protejăm esența fotbalului european, care se hrănește din diversitatea și excelența fiecărei țări, inspirând generații, și modelul european al sportului, în cadrul căruia meritul sportiv este fundamental!

ADVERTISEMENT

“Acționăm ca să facem fotbalul cât mai accesibil pentru toți”

În cadrul UEFA și al FRF, suntem conștienți de necesitatea unui echilibru constant între valorile sociale și economice ale fotbalului. Trebuie să continuăm să ne consultăm și să lucrăm neîncetat alături de toți cei care împărtășim această viziune, suporteri, cluburi, ligi, federații, autorități naționale și europene, sponsori, media, pentru a ne asigura că avansăm pe calea corectă, protejând esența sportului de toți cei care tratează fotbalul doar din perspectiva interesului egoist.

Misiunea noastră trebuie să continue prin prezervarea capacității de a oferi fiecărui copil, băiat sau fată, o șansă de a juca fotbal. Acționăm ca să facem fotbalul cât mai accesibil pentru toți, să contribuim la dezvoltarea infrastructurii fotbalistice și la pregătirea antrenorilor și educarea tuturor specialiștilor, pentru ca apoi, jucătorii noștri, indiferent de vârstă, să poată participa în competiții cu formate optime pentru evoluția lor fotbalistică.

ADVERTISEMENT

Această misiunea poate fi îndeplinită și datorită investițiilor și susținerii pe care fiecare comunitate le oferă dezvoltării sportive, inclusiv prin modelul de solidaritate financiară implementat la nivel european.

“Întregul ecosistemul fotbalistic continental riscă să fie afectat de repercusiuni greu de reparat, pe termen lung”

În concluzie, nu trebuie să existe entități care să transforme fotbalul într-o competiție exclusivistă și lipsită de solidaritate. Poate chiar în acest context ar trebui să revedem mai bine unde ar trebui să intervenim cu adevărat pentru a reduce decalajele financiare din fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Astfel de inițiative nu fac decât să compromită unitatea și să strice echilibrul valorilor și principiilor care stau la baza fundației fotbalului european, întregul ecosistemul fotbalistic continental riscând să fie afectat de repercusiuni greu de reparat, pe termen lung.

Am speranța că toți cei implicați vor înțelege importanța de a avea comunități unite și competiții deschise în fotbalul european. Numai astfel putem contribui la continuarea acestei povești extraordinare care este fotbalul, promovând autenticitatea acestui sport minunat pentru generațiile viitoare”, a fost răspunsul lui Răzvan Burleanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT