Sport

Răzvan Ioan Boanchiș, amintiri cu Gigi Becali și o concluzie clară: “Pentru cei mai mulți suporteri, campionatul l-a luat Steaua”

La ora asta lumea din fotbal discută despre Bergodi și Sucu, iar poveștile se vor întinde până la următorul meci al Rapidului.
16.04.2024 | 15:03
Razvan Ioan Boanchis amintiri cu Gigi Becali si o concluzie clara Pentru cei mai multi suporteri campionatul la luat Steaua
Răzvan Ioan Boanchiș, amintiri cu Gigi Becali și o concluzie clară: "Pentru cei mai mulți suporteri, campionatul l-a luat Steaua". Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu fac pe înțeleptul sau pe blazatul, nu propun să discutăm despre teme serioase, cum ar fi participarea României la Euro 2024 sau despre Jocurile Olimpice, deși nu știu ce se va alege de Campionatul European de Fotbal din Germania și de Olimpiada de la Paris, în contextul în care mulți consideră că am fi deja în război mondial.

Răzvan Ioan Boanchiș, amintiri cu Gigi Becali și o concluzie clară: “Pentru cei mai mulți suporteri, campionatul l-a luat Steaua”

Mai bine să vedem ce avem. După ce Rapid a bătut FCSB cu 4-0, am scris chiar aici, în Fanatik, că tot FCSB va fi campioană. Cred că ar fi cazul să se termine și cu disputa FCSB – CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Echipa generalilor care n-au copii de trupă, dar plătesc fotbaliști, ar fi frumos să capituleze. Nu te poți agăța la infinit de un eveniment din 2002, dar stai să vezi, că totul a început în 1997 sau 1998.

Sincer, mi-am pierdut răbdarea încă din 2002 – 2003. Aveam o relație scrâșnită cu Gigi Becali, dar îi dădeam dreptate. În sinea mea. Și Steaua lui Gigi a creat efecte – victoria împotriva Valenciei, semifinala din Cupa UEFA, prezențele în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 20 – 25 de ani, toți ziariștii de opinie au avut parte de ce voi povesti eu mai jos. Întâi suna una dintre părți și încerca să îi convingă cu “argumente irefutabile”. De fapt, cu niște amănunte plictisitoare.

După un sfert de oră nici nu mai ascultai, puneai telefonul pe speaker și ziceai “da, da, da, da!” Pe urmă, sunau ceilalți și o luau de la capăt. Ziaristul – tot pe speaker și tot răspunzând mecanic “da, da, da, da!” Bineînțeles că (eu, cel puțin) nu scriam nimic.

ADVERTISEMENT

Chestia asta obositoare derulându-se ani întregi, apăreau și alte personaje. Primul era “băiatul cu chichița”. Întotdeauna, la noi, în orice litigiu, apare un băiat care a descoperit el “o chichiță”. Nu era destul.

Îți dădea telefon alt specialist: “întorcătorul de meserie”. “Întorcătorul de meserie” a schimbat tabăra, dar nu din interes – nooooo! – ci pentru că dumnealui și-a dat seama de nu știu ce. Lucrurile nu se opreau aici.

ADVERTISEMENT

Aflai că se va convoca o nouă adunare generală. Adunarea generală e întotdeauna un serial fără ultimul episod, fiindcă va fi contestată în instanță. O să spuneți, pe bună dreptate, că ziariștii sunt superficiali. Dar judecătorii sunt tot superficiali? Din păcate, nici ei nu mai înțeleg nimic.

FCSB a câștigat campionatul. Pentru cei mai mulți suporteri (din Ghencea și nu numai), campionatul l-a luat Steaua.

ADVERTISEMENT
Tags: