Sport

Răzvan Ioan Boanchiș face un pariu în lupta la titlu și critică situația de la CSA Steaua: “Dacă au onoare, desființează echipa de acum”

Editorialistul FANATIK, Răzvan Ioan Boanchiș, scrie despre lupta la titlu din SuperLiga și critică situația de la CSA Steaua, echipă care n-a reușit să prindă play-off-ul Ligii 2.
12.03.2024 | 15:23
Razvan Ioan Boanchis face un pariu in lupta la titlu si critica situatia de la CSA Steaua Daca au onoare desfiinteaza echipa de acum
Răzvan Ioan Boanchiș despre lupta la titlu din SuperLiga și situația de la CSA Steaua. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB (adică Steaua) a pierdut umilitor în fața Rapidului. Dar e tot pe primul loc, deși o apasă bancul ăla cu patrula, de pe internet. “O știi pe-aia cu patrula? Patru la zero.”

Până la urmă, FCSB e echipa unui particular care, cu metodele lui contestate, a ajuns de câteva ori în Champions League – niciodată din oficiu, pe baza punctelor acumulate de alții în anii anteriori.

ADVERTISEMENT

FCSB s-a dus în Champions League eliminând în tururile preliminare adversare cu nume grele.

Răzvan Ioan Boanchiș despre lupta la titlu și situația de la CSA Steaua

Dacă mă întrebati pe mine, FCSB va lua campionatul. Si mi-e teamă (fiindcă între Rapid și CFR Cluj aleg Rapidul) că acel 4-0 ar putea ajuta mai mult pe CFR Cluj decât pe Rapid. CFR Cluj are, în sferele înalte, un lipici pe care îl aveau Dinamo și Steaua în anii ’70-’80.

Grav e ce s-a întâmplat la CSA Steaua. În vremuri de război, echipa Armatei a ratat play-off-ul din Liga a doua. Ca să fiu elegant, o să scriu că îmi pare rău de marii fotbaliști ai Stelei 1986, care au fost atrași într-o luptă ce nu era a lor.

ADVERTISEMENT

A fost vorba despre orgoliile unor apeviști care ar fi trebuit să aibă alte preocupari, ținând cont de ce se întâmplă în nordul României.

Se știe că militarii de carieră au onoare. Pe vremuri, dacă nu reușeau să achite, în 24 de ore, o datorie făcută la poker sau alte jocuri, își cam încheiau toate celelalte socoteli terestre. Nu le cere nimeni așa ceva, Doamne, ferește!

ADVERTISEMENT

Dar dacă au onoare, desființează echipa de acum, fără a sparge alți bani și în play-out. Și pe urmă decontează dumnealor în fața Statului, pentru că echipa lor fără destin și fără suporteri a fost făcută din bani publici.

Când cauți pe Wikipedia echipele câștigătoare ale Champions League, vezi că în dreptul anului 1986 scrie Steaua. Și Steaua aia (se zice) că ar fi în Liga a doua. Suntem prea săraci ca să ne permitem luxul ăsta.

ADVERTISEMENT