Fotbal international

Răzvan Lucescu nu mai ajunge la Schalke 04. Nemții și-au prezentat noul antrenor

30.09.2020 | 17:40
Razvan Lucescu nu mai ajunge la Schalke 04 Nemtii siau prezentat noul antrenor
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a fost propus la Schalke 04, unul dintre cele mai titrate cluburi din Bundesliga, iar antrenorul român era tentat de o nouă experiență, după ce a fost exclus din Liga Campionilor Asiei. Al Hilal a avut numai 11 jucători pe foaia de joc. 

Fostul antrenor al lui Rapid a rămas în atenția cluburilor din Germania și este foarte apreciat, după ce a avut un parcurs incredibil în Cupa UEFA cu Rapid, giuleștenii eliminând echipe germane pe bandă rulantă, până în sferturile de finală ale competiției.

ADVERTISEMENT

Actualul antrenor al lui Al Hilal a fost propus la Schalke de un impresar stabilit în Germania, iar Lucescu Jr. și-a dat acordul ca Franjo Vranjkovic să negocieze în numele său.

UPDATE, 30 septembrie, ora 17:45 / Deși a fost propus la Schalke 04, Răzvan Lucescu nu va ajunge la clubul din Germania. Nemții și-au numit deja un nou antrenor, după plecarea lui David Wagner, în persoana lui Manuel Baum. Baum a venit de la naționala Germaniei U18 și a antrenat-o în trecut și pe FC Augsburg, dar și naționala U20 a nemților.

ADVERTISEMENT

„Sunt entuziasmat, am venit la un club înconjurat de pasiune. Știu că am o responsabilitate în fața clubului și a fanilor. E foarte important să încetăm să ne concentrăm pe probleme și să ne îndreptăm atenția asupra soluțiilor. Echipa are foarte mult potențial”, a spus Baum la prezentarea sa, care a avut loc astăzi, 30 septembrie.

Franjo Vranjkovic: ,,L-am propus pe antrenorul anului 2019 în Grecia conducerii lui FC Schalke”

Impresarul a explicat de ce Răzvan Lucescu ar trebui să fie prima opțiune pentru Schalke 04: ,,Schalke este un club al oamenilor, ca și PAOK, foarte dificil de gestionat. De aceea am avut ideea de a-l întreba pe Răzvan Lucescu dacă l-aș putea propune pentru postul de antrenor la FC Schalke”, a explicat Vranjkovic.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a fost extrem de dezamăgit după ce echipa sa a fost exclusă din Liga Campionilor Asiei și nu a fost lăsată să își apere trofeul, iar Lucescu este decis să plece de la Al Hilal.

Franjo Vranjkovic ar trebui să fie luat foarte în serios, fiind cel care a intermediat transferul lui Eden Hazard la Chelsea și care mai are sub contract jucători precum Wilfred Ndidi de la Leicester, dar și alți jucători din Premier League și Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu e decis să plece de la Al Hilal după excluderea din Liga Campionilor

Răzvan Lucescu dorește să plece de la Al Hilal, iar această ipoteză este întărită de declarațiile sale după ce Al Hilal a fost exclusă din cea mai importantă competiție din Asia, deși echipa sa reușise calificarea din grupe, chiar dacă avea 27 de jucători infectați: ,,Este una dintre cele mai mari injustiții din fotbalul mondial! Competiția se încheie în luna decembrie, nu există nicio limită de termen limită, în așa fel încât federația asiatică să fie nevoită să ia o decizie imediat. Nu există absolut nicio presiune a timpului”, a răbufnit Lucescu Jr.

Impresarul crede că Lucescu ar trebui să fie prima variantă pentru Schalke, după ce David Wagner a fost demis de conducerea clubului. Decizia a venit după 18 partide fvictorie, ultimele două partide, 1-3 cu Werder și 0-8 cu Bayern, fiind picătura care a umplut paharul.

Fostul antrenor al lui Augsburg, Manuel Baum este prima variantă pentru înlocuirea lui David Wagner, conform presei germane, o altă variantă fiind Ralf Rangnick, care a mai antrenat-o pe Schalke în două rânduri.

Vranjkovic reprezintă mai mulți antrenori din spațiul ex-iugoslav și consideră că Lucescu ar trebui să fie cap de listă pentru Schalke 04: ,,În afară de Ralf Rangnick, piața germană de antrenori nu oferă un antrenor de nivelul pe care îl solicită FC Schalke. Schalke este inima locuitorilor, Schalke înseamnă fanatism. Ca antrenor al lui Schalke nu vei avea niciodată liniște. Nu cred că Ralf Rangnick vrea să meargă la Schalke pentru a treia oară”, a explicat impresarul.

Se pare că  lideriii clubului Jochen Schneider, CEO și Jens Buchta, președinte al Consiliului de Supervizare la Schalke 04, vor lua o decizia în privința noului antrenor, după meciul din campionat cu Leipzig, când urmează o pauză pentru desfășurarea meciurilor echipelor naționale.

ADVERTISEMENT