Răzvan Lucescu, al patrulea antrenor român în finala Ligii Campionilor Asiei! Doar Anghel Iordănescu a câștigat trofeul

SPECIAL FANATIK
Ionut Neamţu    Traian Terzian   
în Fotbal international
24/11/2019, 08:23
Răzvan Lucescu, al patrulea antrenor român în finala Ligii Campionilor Asiei! Doar Anghel Iordănescu a câștigat trofeul SPECIAL FANATIK
Tehnicianul formației Al Hilal, Răzvan Lucescu, este al patrulea antrenor român care ajunge în finala Ligii Campionilor Asiei

Tehnicianul formației Al Hilal, Răzvan Lucescu, este al patrulea antrenor român care ajunge până în finala Ligii Campionilor Asiei. Liderul campionatului din Arabia Saudită va merge la Campionatul Mondial al cluburilor dacă va cucerit trofeul și va încasa cel puţin un milion de euro de la FIFA.

Răzvan Lucescu, al patrulea antrenor român care ajunge în finala Ligii Campionilor Asiei

Performanța lui Răzvan Lucescu este una incredibilă, el devenind astfel al patrulea antrenor român care ajunge în finala Ligii Campionilor Asiei. Înaintea lui în marea finală a fotbalului asiatic au mai ajuns Anghel Iordănescu, Laurențiu Reghecampf și Cosmin Olăroiu, dar doar ”Tata Puiu” a reușit să câștige trofeul.

În sezonul 1999-2000, ”Tata Puiu” câștiga pentru prima dată Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal, după o finală decisă în prelungiri cu japonezii de la Jubilo Iwata. El a repetat performanța cinci ani mai târziu, când se afla la cârma altei formații din Arabia Saudită, Al Ittihad, și a trecut în dublă manșă de Al Ain din Emiratele Arabe Unite.

Al Hilal poate cuceri a treia oară Liga Campionilor Asiei

În schimb, Laurențiu Reghecampf și Cosmin Olăroiu nu au reușit să-și treacă în palmares câștigarea Ligii Campionilor Asiei, ei fiind învinși în ultimul act. În 2014, Reghe se află la conducerea lui Al Hilal, dar a pierdut în fața australienilor de la Western Sydney Wanderers, 0-1 la general.

În ediția următoare a venit rândul lui Olăroiu să rateze trofeul cu Al Ahli, după ce formația din Emiratele Arabe Unite s-a înclinat, 0-1 la general, în fața chinezilor de la Guangzhou Evergrande. Pe lângă succesul din 2000, Al Hilal a mai cucerit trofeul în 1991, după o finală cu Esteghlal din Iran decisă la loviturile de departajare.

Câștigătoarea merge la CM al cluburilor

Deși este una dintre cele mai importante formații de pe continent, Al Hilal a fost transformată radicală de Răzvan Lucescu în ultimele luni. Saudiții au devenit o echipă mult mai compactă și atentă la detalii, iar acest lucru se poate observa din faptul că nu a pierdut niciun meci în deplasare de la venirea antrenorului român.

În prima manșă a finalei Ligii Campionilor Asiei, Al Hilal a învins Urawa Red Diamonds pe teren proriu, scor 1-0, prin golul marcat de peruanul Andre Carillo. Manșa retur se va disputa duminică, de la ora 12:00, în Japonia, iar câștigătoarea se va califica la Campionatul Mondial al cluburilor.

Închide ×