Sport

Răzvan Lucescu îl învață pe Gigi Becali cum să facă performanță: „Aduce un antrenor cu personalitate și îl lasă în pace”

Răzvan Lucescu îl sfătuiește pe patronul FCSB-ului să aducă un antrenor cu personalitate dacă vrea să facă din nou performanță.
27.05.2021 | 13:20
Razvan Lucescu il invata pe Gigi Becali cum sa faca performanta Aduce un antrenor cu personalitate si il lasa in pace
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a dezvăluit de ce a ales să revină la PAOK Salonic, însă a vorbit și despre meciurile de foc cu FCSB, pe care o consideră continuatoarea de drept a Stelei.

Fostul jucător și antrenor al Rapidului a explicat că nu a fost niciodată ofertat de Gigi Becali, pe care nu l-a cunoscut niciodată personal, însă apreciază faptul că investește în echipă și cumpără jucători de valoare.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu, despre relația sa cu Gigi Becali: „Nu am avut o prietenie”

În mod surprinzător, Răzvan Lucescu nu s-a întâlnit niciodată personal cu Gigi Becali, chiar dacă au fost discuții în spațiu public, în care se vorbea despre posibilitatea ca el să antreneze FCSB. Însă între Răzvan Lucescu și Gigi Becali nu s-au purtat niciodată negocieri: „Nu îl cunosc foarte bine pe Gigi Becali dintr-un anumit punct de vedere, nu am avut relații de prietenie. Nu ne-am întâlnit niciodată pe undeva. Din afară, pot spune că are o pasiune extraordinară, a investit foarte mulți bani, are o idee, vrea să aducă jucători tineri, de talent, plătește pentru acest lucru”, a spus antrenorul lui PAOK la Pro X.

Cu toate astea, fostul selecționer nu este deloc de acord cu modul în care Gigi Becali gestionează partea tehnică la FCSB, unde se bagă frecvent peste antrenori. Răzvan Lucescu e de părere că dacă va continua în această direcție nu va reuși niciodată să facă performanțe așa cum își dorește: „Dar din punct de vedere al gestiunii tehnice a echipei, greșește. Aici este treaba antrenorului. Dacă vrea să obțină performanțe și dacă el chiar vrea ca jucătorii pe care plătește bani importanți să crească și să ajungă la o valoare mare, trebuie să obțină rezultate și performanțe la nivelul numelui Stelei”, l-a avertizat antrenorul pe Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu îl sfătuiește pe patronul FCSB-ului să aducă un antrenor de valoare și cu personalitate, ceea ce are nevoie clubul pentru a face din nou performanțe și să cucerească titlul de campioană din nou după șase ani: „Poate face asta dacă își aduce un antrenor cu personalitate și să îl lase în pace”, a concluzionat tehnicianul.

Răzvan Lucescu a vorbit și despre conflictul dintre Gigi Becali și Armată: „Nu e ok pentru fotbal”

Pentru Răzvan Lucescu, conflictul dintre FCSB și CSA Steaua este deja tranșat. Rapidistul e de părere că FCSB este adevărata Steaua și îl susține pe Gigi Becali în acest conflict care a împărțit suporterii roș-albaștri.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că FCSB e Steaua. De ce trebuie să mă fac (n.r. – că FCSB nu e Steaua)? Pentru mine, FCSB e Steaua! Gigi Becali, la acel moment, a preluat Steaua și a dus-o mai departe, a avut performanțe, a dus-o în grupele Europa League sau Champions League. După 12 ani, sau cât a trecut, să vii să spui că nu mai e Steaua… nu e ok! Nu e ok pentru fotbal”, a mai spus Lucescu la Ora exactă în sport.

Fostul selecționer a vorbit și despre un simbol al Stelei, Mirel Rădoi, despre care a mărturisit că are o misiune extrem de dificilă pe banca echipei naționale a României. Lucescu e convins că fostul jucător al FCSB și al echipei naționale va fi criticat indiferent de felul în care România va juca: „Dacă joacă ofensiv nu e bine. Dacă joacă defensiv iar nu e bine! Mirel Rădoi are o misiune foarte grea”, îl compătimește Răzvan Lucescu pe Rădoi.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a încercat să explice și dezastrul din Armenia și e de părere că niciodată nu vor avea jucători mai valoroși decât România, însă principala problemă este la nivel de atitudine, mentalitate și educație: „Cred că am avut întotdeauna jucători talentați, dar ne lipsește forța de caracter și o educație puternică. Armenia spre exemplu nu va avea niciodată jucători peste noi, dar au avut o altă atitudine”, a concluzionat fostul antrenor al tricolorilor.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT