Sport

Răzvan Lucescu l-a pedepsit dur pe fotbalistul său care a luat „roșu” în AEK Atena – PAOK 4-0

Răzvan Lucescu face legea la PAOK. Antrenorul român l-a pedepsit dur pe un fotbalist după ce a fost eliminat în derby-ul pierdut cu AEK Atena, scor 0-4.
30.04.2023 | 12:37
Razvan Lucescu la pedepsit dur pe fotbalistul sau care a luat rosu in AEK Atena  PAOK 40
Răzvan Lucescu a pedepsit dur un jucător după AEK Atena - PAOK 4-0. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Presiunea finalului de sezon și-a spus cuvântul asupra lui Răzvan Lucescu. PAOK a pierdut ultimele două partide din play-off-ul campionatului grec cu Panathinakos (1-2) pe teren propriu și AEK Atena (0-4) în deplasare. În meciul de pe teren străin, echipa antrenorului român a jucat aproape tot meciul în inferioritate numerică.

Răzvan Lucescu l-a pedepsit dur pe Giannis Kargas după AEK – PAOK 4-0: „Le-am cerut băieților un lucru”

Răzvan Lucescu traversează o perioadă extrem de tensionată pe banca lui PAOK. Obișnuită cu victoria, formația pregătită de antrenorul român a câștigat o singură dată în ultimele patru partide, iar tensiunea finalului de sezon l-a acaparat pe fiul lui Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

PAOK a pierdut categoric derby-ul cu rivala AEK Atena, scor 0-4 în play-off-ul Super League. Echipa lui Răzvan Lucescu a jucat în inferioritate numerică din minutul 10 când fundașul Giannis Kargas a primit direct cartonașul roșu, după un atac cu talpa pe glezna unui adversar.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani a fost aspru sancționat de Răzvan Lucescu, fiind amendat, exclus din lot și trimis la echipa a doua a lui PAOK. „Era un semn de întrebare asupra acestui subiect și voiam să clarific.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu AEK, am avut o discuție în vestiar și le-am cerut băieților un lucru: am intrat pe ultimii metri ai sezonului, cu play-off-ul și cu finala Cupei, și ar trebui să fim atenți și responsabili”, a declarat Răzvan Lucescu.

Răzvan Lucescu l-a amendat, exclus din lot și trimis la echipa a doua pe Giannis Kargas: „I-am avertizat!”

Considerat principalul vinovat pentru înfrângerea usturătoare cu AEK Atena, Răzvan Lucescu a explicat motivul pentru care a recurs la o asemenea sancțiune dură pentru jucătorul adus în vară de la Giannina. „I-am avertizat, în același timp, că oricine face ceva ce afectează echipa va fi trimis la PAOK B. Și asta s-a întâmplat cu Giannis Kargas. 

ADVERTISEMENT

„Ca antrenor, sunt obligat să iau decizii care nu sunt populare și cu care mulți nu sunt de acord. Pentru ceea ce a făcut și până nu își cere scuze, Kargas se va pregăti cu PAOK B”, a mai spus Răzvan Lucescu, la televiziunea elenă NOVA.

Ulterior, antrenorul român l-a lăudat pe Giannis Kargas. „Giannis este o persoană fantastică, un jucător ce a dovedit cât este de serios și implicat întreg sezonul, nu există nicio îndoială asupra acestui lucru.

ADVERTISEMENT

Acum, când se apropie sfârșitul sezonului, trebuie să lăsăm problemele personale în urmă și să fim uniți. Să nu uităm că nu jucăm doar pentru noi, jucăm și pentru colegi. Jucăm pentru echipă”, a fost discursul lui Răzvan Lucescu.

AEK Atena – PAOK, în finala Cupei Greciei

Fără șanse matematice de a mai câștiga titlul în campionat, PAOK are șansa de a termina sezonul cu un trofeu. Echipa antrenată de Răzvan Lucescu s-a calificat în finala Cupei Greciei, unde va întâlni liderul din campionat AEK Atena. Partida este programată să se dispute pe 24 mai.

În campionat, PAOK se află pe locul 4, cu patru etape rămase înainte de final. Echipa lui Răzvan Lucescu luptă pentru locul 3 cu Olympiakos care asigură prezența în preliminariile Europa League, spre deosebire de locurile 4 și 5, care duc în preliminariile Conference League.

ADVERTISEMENT