Sport

Răzvan Lucescu, discurs furibund la adresa arbitrajului după PAOK – Panathinaikos 1-2: ”Fac totul să o scoată campioană!”

PAOK a cedat, 1-2, acasă cu Panathinaikos, după un final decis de decizii VA, iar Răzvan Lucescu a acuzat arbitrajul pentru faptul că i-a ucis speranțele la titlu.
24.04.2023 | 08:34
Razvan Lucescu discurs furibund la adresa arbitrajului dupa PAOK  Panathinaikos 12 Fac totul sa o scoata campioana
Răzvan Lucescu pune pe seama arbitrajului eșecul lui PAOK în derbyul cu Panahinaikos.
ADVERTISEMENT

A fost zi de derbyuri în play-off-ul din Grecia. PAOK a cedat acasă, 1-2, cu Panathinaikos, iar AEK s-a impus, 3-1, cu Olympiakos. Echipele învingătoare s-au desprins la 12 puncte de echipa antrenată de Răzvan Lucescu, care are acum șanse minime la titlu și chiar la un loc în preliminariile Ligii Campionilor.

Răzvan Lucescu pune pe seama arbitrajului eșecul lui PAOK: ”Îmi vine să merg pe jos 100 de kilometri după o înfrângere decisă astfel”

Ca și în SuperLiga, și în play-off-ul din Grecia a fost ultima rundă din tur. PAOK era la 9 puncte de Panathinaikos și AEK și avea nevoie de un rezultat pozitiv pentru a mai avea șanse reale de a ajunge măcar pe loc de preliminarii de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Firesc, contra lui Panathinaikos, motivația gazdelor a fost la cote maxime. Însă oaspeții au fost cei care au dat primii lovitura, prin Bernard, în minutul 37. Era 0-1 la pauză, după o primă parte în care Panathinaikos a mai avut și o transversală a lui Sporar (11). Iar de partea cealaltă, șutul lui Augusto (43), a nimerit bara laterală.

În repriza secundă, PAOK a dominat. Iar în minutul 85 a izbutit egalarea prin Augusto. Finalul avea însă să fie marcat de două faze în care decizia a fost luată de VAR.

ADVERTISEMENT

În minutul 90, germanul Daniel Siebert a fost sesizat de colegii săi și a acordat penalty la o intervenție a lui Zifkovic asupra lui Ioannidis. Iar cel din urmă ducea scorul la 2-1.

Șase minute mai târziu, din nou penalty. De data aceasta pentru PAOK. Trei minute mai târziu, la semnalizarea VAR, decizia a fost schimbată. Iar Panathinaikos a plecat cu 3 puncte și trupa lui Răzvan Lucescu va trebui să se mulțumească doar cu calificările Europa League.

ADVERTISEMENT

”Echipele din Atena sunt protejate”

După meci, tehnicianul român a acuzat din nou, vehement, arbitrajul. Și nu doar pentru fazele deja amintite. ”După finala Cupei de anul trecut am spus că s-a făcut totul pentru ca Panathinaikos să câștige. Istoria se repetă. Anul acesta se fac mari eforturi să ia titlul. 

E adevărat, au avut o menalitate bună. Dar și noroc. Ca și liniștea pe care ți-o oferă protecția. Cea de care se bucură echipele din Atena nu doar în derbyuri. Mi-ar plăcea și mie să am parte de astfel de arbitraje în deplasare. 

ADVERTISEMENT

Astăzi ni s-a luat un penalty pentru ceea ce au spus că e un ofsaid milimetric. Poate că a fost. O să mă pronunț după ce o să revăd imaginile.

Dar cu Astera au fost trei jucători adverși în această situație și golul lor a fost validat. Ne-a costat 2 puncte. La Ioannina am avut penalty și nu ni s-a dat. Alte două.

Iar cu AEK arbitrul efectiv ne-a vânat. Și acest lucru ne-a împiedicat să jucăm. A fost meciul în care am avut cele mai mari șanse să-i învingem și am pierdut 0-1. Iar acum, 1-2. Îmi vine să merg pe jos 100 de kilometri după o înfrângere decisă astfel”, a spus Răzvan Lucescu la conferința de presă.

 

 

ADVERTISEMENT