Fotbal international

PSG s-a distrat cu Leipzig şi merge în finala Ligii Campionilor! Parizienii iau peste 100 de milioane de euro

19.08.2020 | 00:10
PSG sa distrat cu Leipzig si merge in finala Ligii Campionilor Parizienii iau peste 100 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

RB Leipzig – PSG 0-3 s-a jucat în prima semifinală din Liga Campionilor. Parizienii s-au calificat în finală fără emoţii, după goluri marcate de Marquinhos, Di Maria şi Bernat.

Campioana Franţei a ajuns pentru prima oară în finala Ligii Campionilor, unde se va duela cu echipa care va câştiga duelul Lyon – Bayern Munchen. Ultimul act se va dipusta duminică, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

RB Leipzig – PSG 0-3 (Marquinhos 13, Di Maria 42, Bernat 56) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

Min. 56 / GOOOOL PSG! Juan Bernat duce scorul la 3-0.

Min. 42 / GOOOOOOL PSG! Angel Di Maria majorează scorul cu un şut din mijlocul careului.

Min. 13 / GOOOOOL PSG! Marquinhos a deschis scorul cu o lovitură de cap.

Min. 5 / Neymar a scăpat singur cu portarul, însă a şutat pe lângă.


UPDATE / Au fost anunţate echipele de start pentru RB Leipzig – PSG:

RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Mukiele – Kampl, Sabitzer – Laimer, Olmo, Nkunku, Angelino – Poulsen. Antrenor: Julian Nagelsmann.

ADVERTISEMENT

PSG: Rico – Bernat, Kimpembe, Thiago Silva, Kehrer – Herrera, Marquinhos, Paredes – Di Maria, Mbappe, Neymar. Antrenor: Thomas Tuchel


UPDATE, 19 august, ora 00:25 / PSG a dat o adevărată lovitură financiară după calificarea în finala Ligii Campionilor. Formaţia franceză a încasat 15.000.000 de euro pentru locul în ultimul act, astfel că suma totală pe care o va primi de la UEFA a ajuns la 106.600.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Campioana Franţei va juca finala cu Lyon sau Bayern Munchen. Dacă va câştiga trofeul Ligii Campionilor, PSG va mai primi încă 4.000.000 de euro.


UPDATE, 18 august, ora 21:02 / Presa din Anglia a anunţat că Juventus ar fi dispusă să-l vândă pe Cristiano Ronaldo în schimbul a 60.000.000 de euro. PSG este una dintre echipele despre care s-a spus că ar vrea să-l transfere. Primele zvonuri legate de un posibil transfer în Franţa au apărut în această vară.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 august, ora 20:05 / Julian Nagelsmann poate atinge un record incredibil dacă RB Leipzig se va califica în finala Ligii Campionilor. Acesta ar putea să devină cel mai tânăr antrenor, la 33 de ani, care ajunge în ultimul act, recordul fiind deţinut de Didier Deschamps. În 2004, actualul selecţioner al Franţei se califica în finală cu AS Monaco, pe când avea 35 de ani.


UPDATE, 18 august, ora 19:08 / Real Madrid a fost eliminată din Liga Campionilor, însă spaniolii sunt cu ochii pe semifinala RB Leipzig – PSG. Mundo Deportivo a anunţat că ibericii vor să-l transfere pe Dayot Upamecano, iar preţul setat ar fi în jurul sumei de 45 de milioane de euro.


UPDATE, 18 august, ora 17:34 / Presa din Spania a anunţat că Neymar este din nou pe lista Barcelonei, fiind ţinta numărul 1. Oficialii catalanii vor să revigoreze echipa şi consideră că brazilianul este singura soluţie. Cu toate acestea, formaţia de pe “Camp Nou” trebuie să vândă câţiva fotbalişti pentru a-şi permite transferul. Parizienii au anunţat recent că Neymar nu este de vânzare, la fel ca în cazul lui Kylian Mbappe.


UPDATE, 18 august, ora 13:30 / PSG a încasat 91.600.000 de euro pentru performanţele obţinute în actualul sezon din Liga Campionilor. Parizienii ţintesc finala, ceea ce ar aduce un nou bonus financiar din partea UEFA. Forul continental oferă câte 15.000.000 de euro echipelor care ajung în ultimul act, în timp ce formaţia câştigătoare mai primeşte 4.000.000 de euro.

Bayern Munchen este singura echipă care o depăşeşte pe PSG la capitolul încasări. Campioana Germaniei a primit 97.180.909 de euro până în prezent.

Câţi bani au încasat cele 4 semifinaliste din Liga Campionilor

  • Bayern Munchen – 97.180.909 euro
  • PSG – 91.600.000 euro
  • Lyon – 77.210.000 euro
  • RB Leipzig – 62.482.000 euro

UPDATE, 18 august, ora 12:16 / Keylor Navas s-a accidentat în meciul cu Atalanta din sferturi şi va rata semifinala cu RB Leipzig. Portarul costarican a suferit o leziune musculară şi în locul lui va juca Sergio Rico, cel care l-a şi înlocuit în precedenta partidă.

PSG a primit şi veşti bune înainte de duelul cu RB Leipzig. Marco Verratti, Thiago Silva şi Layvin Kurzawa au revenit la antrenamente şi ar putea să joace marţi. În plus, Kylian Mbappe, intrat în minutul 60 din meciul cu Atalanta, este apt 100% şi va fi titular.


Însă RB Leipzig nu va fi deloc victimă sigură în faţa parizienilor, echipa germană arătând atât în dubla victorie din optimi, în faţa lui Tottenham, cât şi în războiul tacticienilor, în sferturi, cu Atletico Madrid, că ştie să stea excelent în teren şi nu doar să blocheze căile către propriul bunker, dar şi să lanseze raiduri periculoase spre buturile adverse.

RB Leipzig – PSG Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida Leipzig – PSG se joacă marţi, 18 august, de la ora 22:00, pe stadionul Da Luz din Lisabona şi a fost încredinţată ca arbitraj olandezului Kuipers. Meciul este televizat pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar aveţi şi opţiunea de a-l urmări în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Este un meci special al băncilor tehnice. La Leipzig se află cel mai tânăr tehnician din Champions League, Julian Nagelsmann, 32 de ani, deja doborâtor de recorduriunul după altul, iar la parizieni compatriotul său Thomas Tuchel. Între cei doi există o strânsă relaţie, Tuchel fiind cel care l-a cooptat de foarte tânăr în stafful său, la Augsburg, pe un un Nagelsmann distrus de faptul că un accident îi făcuse praf cariera de jucător.

PSG e fără Keylor Navas în poartă

Leipzig nu are absenţe notabile, dar sigur regretă că Timo Werner, golgeterul ei până mai ieri, nu a acceptat să rămână până la finalul aventurii în Champions League şi a ales să plece mai repede la Chelsea, noua lui casă, după ce englezii au plătit 60 de milioane euro.

PSG nu îl va avea între buturi pe portarul titular, costaricanul Keylor Navas, autoaccidentat într-un mod stupid în meciul din sferturi cu Atalanta. Spaniolul Sergio Rico este cel care îl va înlocui. De asemeni, este de aşteptat verdictul medicilor în dimineaţa partidei referitor la mijlocaşul de creaţie Marco Verratti. Rămâne sigur out fundaşul Kurzawa. În schimb, vestea excelentă este revenirea lui Angel di Maria, căruia i-a expirat suspendarea de o etapă.

Revine Angel di Maria în echipa pariziană

Însă cel mai important lucru pentru PSG este faptul că rapidul Kylian Mbappe a rezistat pe teren din momentul în care a intrat în repriza a doua cu Atalanta şi foarte probabil va fi acum prezent alături de Neymar încă din primul minut, astfel încât brazilianul va avea cu cine să conlucreze.

Deşi a eliminat pe Atletico Madrid casele de pariuri sunt convinse de faptul că PSG este clar echipa care pleacă în avantaj, acordându-i cotă de 1,65 la victoria în 90 de minute, în timp ce trupa lui Nagelsmann are 5,60 pentru a produce marea surpriză. Însă opinia generală este că parizienii nu vor lăsa să le scape marea ocazie de a juca finala Champions League, cel mai probabil cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT