Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Reacția FRF la amenințările de ultimă oră ale ultrașilor din UST. Exclusiv

După ce ultrașii de la UST au amenințat că incidentele de la România - Kosovo 2-0 se vor repeta, FRF a avut o reacție virulentă la FANATIK SUPERLIGA prin vocea lui Andrei Vochin.
15.09.2023 | 13:55
Reactia FRF la amenintarile de ultima ora ale ultrasilor din UST Exclusiv
După ce ultașii de la UST au amenințat că incidentele de la România - Kosovo 2-0 se vor repeta, FRF a avut o reacție virulentă la FANATIK SUPERLIGA prin vocea lui Andrei Vochin. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La FANATIK SUPERLIGA, Andrei Preda, supranumit ”Gogoașă”, a dezvăluit tot despre scandalul de pe Arena Națională. Liderul Peluzei Sud a explicat motivul pentru care a apărut acel banner instigator și a mai spus că jucătorii kosovari sunt cei care au început să îi provoace.

FRF, reacție virulentă la amenințările ultrașilor

Prezent în studio la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, s-a arătat indignat de amenințările ultrașilor și le-a cerut acestora să se gândească și la victimele acelui război.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau nici măcar să comentez așa ceva. Nu pot să comentez. Democrația și libertatea de exprimare a unor oaameni se întinde până acolo unde deranjează ceva, libertatea altor oameni, regulamentul, legile.

Ceea ce se întâmplă între Kosovo și Serbia este o problemă de drept internațional care a fost soluționată de statul român într-o anumită formă și care are șanse să se îndrepte către o altă formă dacă Serbia va recunoaște vreodată lucrurile astea.

ADVERTISEMENT

Situația poate bascula, atunci înseamnă că nu credem în continuare nici când se va întâmpla asta, dacă se va întâmpla vreodată? Dacă libertatea asta de exprimare te lasă să spui orice, oare băieții ăștia de acolo știu că în războiul respectiv au fost zeci de mii de victime?

Își imaginează că jucătorii din naționala Kosovo au în familiile lor oameni care au murit într-un astfel de război și au și ei argumentele lor pentru a susține așa ceva? Lor le-ar fi convenit sau nouă ne convine să vedem în momentul ăsta scandări cu Ungaria Mare? Ne convin astfel de lucruri atâta timp cât s-au stabilit niște granițe?”, a declarat Vochin.

ADVERTISEMENT

Comparație cu legea insolvenței

”Sunt niște legi pe care dacă vrei să trăiești în societatea asta trebuie să le respecți. Dacă nu, te duci acolo unde legile îți permit să faci lucrul ăsta. Lucrurile îmi par atât de simple încât nu știu ce aș mai putea să comentez. Din punctul meu de vedere sunt de condamnat orice fel de mesaje de ordin politic în interiorul unui stadion pe care se joacă o competiție în care noi cu toții vrem să fim.

Dacă nu am vrea să fim, ne ducem noi și jucăm cu cine vrem și strigăm acolo ce vrem, pentru că nu suntem sub incidența unor legi. Dacă vrei să joci în competițiile europene și mondiale trebuie să respecți legile de acolo.

ADVERTISEMENT

Într-un fel sau altul e chestia cu insolvența. La noi în țară e o lege, echipele din insolvență sunt protejate de lege și trebuie să le lași să joace în campionat. Pe teritoriul Elveției este o altă lege care spune că echipele în insolvență nu sunt admise în competițiile europene.

De aceea la noi în campionat echipele în insolvență joacă și în cupele europene nu au voie, pentru că există două legi. Una e acolo unde organizează UEFA și una e acolo unde organizează România. Nu știm care legi sunt bune, cum sunt bune, dar dacă au fost făcute niște legi trebuie să ne supunem majorității.

Legile alea sunt facute grație unei majorități care a considerat că trebuie făcută o anumită lege. Dacă nu încalci nicio lege nu are nimeni nimic cu tine”, a mai spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA se vede săptămâna viitoare marţi, miercuri şi vineri, de la ora 10:30, LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Răspunsul FRF pentru ultrași

ADVERTISEMENT