Fotbal intern

Reacția lui Anghel Iordănescu după revenirea fiului său Edi la CFR Cluj: „S-a făcut dreptate!”

09.12.2020 | 17:14
Reactia lui Anghel Iordanescu dupa revenirea fiului sau Edi la CFR Cluj Sa facut dreptate
ADVERTISEMENT

Edward Iordănescu (42 de ani) a ajuns antrenor la CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu, iar această mutare l-a surprins pe Anghel Iordănescu, tatăl tehnicianului, care credea că băiatul său va veni în iarnă la campioana României. 

Fostul selecționer al României a declarat că s-ar fi așteptat să-și vadă băiatul la Cluj în pauza competițională din iarnă, nu acum, înainte de un joc decisiv pentru accederea în faza următoare din Europa League ( cu Young Boys, joi, cu începere de la ora 19:55).

ADVERTISEMENT

Iordănescu Sr. a discutat și despre marile performanțe realizate de predecesorul băiatului său la campioana României, Dan Petrescu.

Anghel Iordănescu, după ce fiul său a ajuns la CFR Cluj: „Și-a dorit să meargă la greu cu echipa”

“Sincer, și eu m-aș fi așteptat să preia echipa din iarnă, din ianuarie-februarie. Mă gândeam că are nevoie să înceapă la drum cu începutul. El și-a dorit să meargă la greu cu echipa, pentru că CFR Cluj chiar trecea printr-un moment delicat.

ADVERTISEMENT

Fac o paranteză, Dan Petrescu a făcut o performanță uriașă. Să câștigi trei campionate la rând cu aceeași echipă în România, unde ai FCSB, Craiova, Dinamo, Viitorul, este o performanță foarte mare. E adevărat că a făcut performanță și pe plan extern, prin calificările în grupe. Din acest punct de vedere, jos pălăria pentru ce a realizat, dar în ultima perioadă, atmosfera era încărcată. Mie îmi pare rău că a plecat de la CFR Cluj.

Cred că pentru Edi și echipă e bine că s-au întâlnit încă de acum, dar va fi foarte greu să poată schimba. Schimbările bruște sunt periculoase. El trebuie să schimbe și maniera de joc și abordarea jocului. Ai nevoie de timp, să antrenezi, iar ceea ce faci la antrenament să exprimi în joc. Este foarte greu să ai dialog direct cu jucătorii, individual, ca să spui filosofia pe care o dorești”, a declarat Anghel Iordănescu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu crede că s-a făcut dreptate prin numirea lui Edi la CFR Cluj

Edi Iordănescu este pentru a doua oară antrenor la campioana României, după ce a mai stat pe banca CFR-ului 3 jocuri între iunie și iulie 2018. Anghel Iordănescu crede că s-a făcut dreptate după ce băiatul său a primit o nouă șansă.

„Această nouă numire a lui la CFR Cluj face dreptate. E o dovadă pentru Edi că s-a greșit atunci, că au încredere în el și așteaptă de la el să aducă echipa în prim plan”, a adăugat Iordănescu. Poli Iași – CFR Cluj 0-2 a fost primul joc de la revenirea lui Edi Iordănescu la ardeleni.

ADVERTISEMENT

Young Boys – CFR Cluj se va juca joi, cu începere de la ora 19:55. Clujenii trebuie să obțină toate cele trei puncte pentru a ajunge în faza următoare a Europa League. Edi Iordănescu și-a pus semnătura pe un contract până în vară cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT