Sport

Reacția lui Gică Popescu după moartea lui Maradona: ”Nu există nimeni care să nu-l fi iubit”

25.11.2020 | 21:26
Reactia lui Gica Popescu dupa moartea lui Maradona Nu exista nimeni care sa nul fi iubit
ADVERTISEMENT

Diego Maradona, cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului mondial, a murit astăzi, la 60 de ani. Gică Popescu compară decesul său cu cele ale doi foști mari fotbaliști români, Nicolae Dobrin și Ilie Balaci. El regretă că Maradona a murit așa devreme. 

„Este o pierdere uriașă pentru fotbalul mondial. Ne-a părăsit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Maradona a însemnat pentru fotbalul mondial ce au însemnat Balaci și Dobrin pentru fotbalul nostru.

ADVERTISEMENT

Tristețea pe care am simțit-o când au murit Balaci și Dobrin este asemănătoare cu cea pe care o simt acum pentru pierderea lui Maradona.

Mesajul lui Gică Popescu după moartea lui Maradona

Păcat că s-a stins atât de devreme, la numai 60 de ani. Nu cred că este un iubitor de fotbal care să nu îl fi iubit pentru magia pe care a lăsat-o în istoria fotbalului”, a spus Popescu, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona a evoluat la șase echipe în cariera sa. Prima dintre acestea este Argentinos, formație la care a jucat între 1976 și 1981. A urmat Boca Juniors între 1981 și 1982. Cel mai bun fotbalist din istorie s-a întors la Boca între 1995 și 1997.

De asemenea, Maradona a evoluat pentru FC Barcelona. A jucat pe Camp Nou între 1982 și 1984. După Barca a ajuns la Napoli. Tricoul echipei italiene l-a îmbrăcat între 1984 și 1991. În același an s-a întors în Spania, dar nu la Barcelona, ci la Sevilla. Un an de zile a stat la andaluzi. În 1993 a revenit în țara natală pentru a juca timp de un sezon pentru Newell’s.

ADVERTISEMENT

Maradona a cucerit Cupa Mondială și Cupa UEFA

312 goluri a înscris fostul mare fotbalist argentinian în 588 de partide de-a lungul timpului la echipele de club. De 91 de ori a fost convocat la naționala Argentinei între 1977 și 1994.

10 trofee a câștigat Diego Maradona, cele mai importante dintre acestea sunt Cupa Mondială luată în 1986, campionatul Italiei , câștigat în 1987 și 1990, dar și Cupa UEFA (1989).

ADVERTISEMENT

Și Leo Messi a avut un mesaj după moartea lui Maradona: „Este o zi foarte tristă pentru toți argentinienii și pentru fotbal. Ne părăsește, dar nu pleacă, pentru că Diego este etern. Păstrez toate momentele frumoase trăite alături de el și am vrut să profit de ocazie pentru a-mi trimite condoleanțele tuturor familiei și prietenilor săi. RIP”. Cauza morții lui Maradona a fost stopul cardiorespirator.

 

ADVERTISEMENT