News

Reacția PNL, după discuțiile privind ruperea coaliției: „Niciodată nu s-a pus problema. E doar o poveste”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a vorbit despre zvonurile privind ruperea coaliției. Ce se va întâmpla cu alegerile prezidențiale
16.02.2024 | 12:09
Reactia PNL dupa discutiile privind ruperea coalitiei Niciodata nu sa pus problema E doar o poveste
Reacția PNL, după discuțiile privind ruperea coaliției. Foto Facebook Ionuț Stroe
ADVERTISEMENT

Reacția PNL, după discuțiile privind ruperea coaliției. Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a vorbit despre zvonurile care au apărut în ultima perioadă. Potrivit acestuia, în cadrul PNL nu s-a discutat niciodată despre această posibilitate.

Reacția PNL, după discuțiile privind ruperea coaliției

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL spune că partidul este pregătit de alegeri, chiar dacă acestea vor fi comasate sau nu. Însă, precizează că dacă ar avea de ales, ar vrea o comasare pentru a fi mai simplu procesul electoral.

ADVERTISEMENT

„Am propus alegeri simplificate, organizarea împreună a câtorva cicluri de alegeri, fără să condiționăm politic funcționarea acestei coaliții”, a transmis Ionuț Stroe, la B1 TV.

Stroe mai spune că în niciun caz nu s-a discutat despre o rupere a coaliției și că nu pot fi obligați să susțină un candidatul unui alt partid la prezidențiale. El a punctat că PNL va avea propriul candidat.

ADVERTISEMENT

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a negat că PSD le-ar fi solicitat liberalilor să renunțe la candidatul la prezidențiale. „Povestea asta cu ruperea coaliției e doar o poveste. E dată în această ecuație destul de nepotrivită pentru funcționarea coaliției în legătură cu perspectivele electorale ale lui 2024. Niciodată nu s-a pus problema ruperii coaliției. (…)

PNL va avea propriul candidat, cum l-a avut mereu. Stabilim cu PSD calendarul de alegeri și nimic mai mult, funcțiile. Modul de organizare a alegerilor, mă refer la liste comune, nu au nicio legătură cu ce ne dorim noi. Deci ruperea coaliției, din punctul nostru de vedere, e doar o poveste”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Singura posibilitate agreată de PNL este continuarea guvernării în actuala ecuație politică”

În ceea ce privește presupusele discuții cu celelalte partide de dreapta, Ionuț Stroe a spus că acest lucru nu este adevărat. El a punctat încă o dată că singura cale agreată de PNL este „continuarea guvernării în actuala ecuație politică”.

Amintim că liderii PSD și PNL se întâlnesc, vineri, pentru a discuta despre comasarea alegerilor. Urmează să fie luată o decizie în acest sens, premierul Marcel Ciolacu specificând înainte de începerea ședinței că o eventuală comasare nu ar aduce neapărat o economie la bugetul statului.

ADVERTISEMENT

De altfel, în ultimele zile au apărut informații potrivit cărora PSD ar vrea să convingă PNL să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale din acest an. Ulterior, premierul a negat această variantă.

ADVERTISEMENT