Sport

Reacția președintelui CNCD, după incidentele de la România- Kosovo: ”Nu se mai poate”

Partida dintre România și Kosovo a fost întreruptă timp de 49 de minute din cauza unor mesaje geo-politice afișate de membri galeriei României.
13.09.2023 | 11:46
Reactia presedintelui CNCD dupa incidentele de la Romania Kosovo Nu se mai poate
Reacția președintelui CNCD după incidentele de la România - Kosovo. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România nu recunoaște Kosovo ca un stat independent, motiv pentru care fanii ”Uniți sub tricolor” au scandat împotriva existenței lor, ca stat. Jucătorii oaspeți și arbitrul meciului nu au fost încântați.

Reacția președintelui CNCD la scandalul politic de la România – Kosovo

Arbitrul a decis, la cererea jucătorilor, să suspende partida timp de 49 de minute, iar România a fost în pericol să piardă meciul cu 3-0. Finalmente, am câștigat cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a reacționat după acest scandal, spunând că oamenii care au provocat aceste incidente trebuie pedepsiți.

Nu au ce căuta aceste mesaje geopolitice în sport. UEFA nu permite transmiterea mesajelor politice pe stadioane. Sportul este sport şi atunci politica se manifestă în afara stadioanelor, în studioul de televiziune. 

ADVERTISEMENT

Iar spectatorii contează foarte mult pentru echipa națională. A juca fără spectatori înseamnă o pierdere foarte mare şi financiară, dar în principal şi de susţinere a echipei naționale. Da, este o problemă de imagine. 

Eu aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată şi să răspundă inclusiv financiar pentru faptele lor, pentru că nu se mai poate așa”, a spus Csaba Asztalos la Antena 3, citat de Orangesport.ro.

ADVERTISEMENT

România este pe locul 2 în grupă, având cu un punct mai mult decât Israel, înaintea ultimelor patru meciului. „Tricolorii” vor juca meci direct cu ei, dar și cu Belarus, Andorra și Elveția, până la finalul calificărilor.

Din cauza incidentelor, cele două meciuri ce ar trebui să se dispute pe teren propriu, cu Andorra și Elveția, s-ar putea juca fără spectatori. UEFA nu a luat încă o decizie în acest sens.

ADVERTISEMENT

Încă din ziua de dinaintea meciului fanii români au anunțat că vor protesta împotriva existenței statului Kosovo, ca un răspuns la faptul că la meciul de la ei, în timpul imnului, românii au fost huiduți.

La meciul tur din Pristina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresați și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului”, a fost mesajul ultrașilor.

ADVERTISEMENT