Sport

Reacția presei internaționale după ce Barcelona a fost eliminată din Champions League: „Opt ani de calvar”

Barcelona a părăsit Champions League încă din faza grupelor pentru al doilea an la rând. Inter a câștigat lejer cu Viktoria Plzen și i-a trimis pe „catalani” în Europa League.
26.10.2022 | 23:16
Reactia presei internationale dupa ce Barcelona a fost eliminata din Champions League Opt ani de calvar
Barcelona a ieșit în faza grupelor din Champions League pentru al doilea an consecutiv. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inter nu a avut milă de Viktoria Plzen în penultima etapă a grupelor Champions League. Italienii s-au impus cu 4-0 și s-au calificat în optimile celei mai titrate competiții din Europa în dauna Barcelonei, care a părăsit competiția încă din faza grupelor pentru al doilea an la rând.

Reacția presei internaționale după ce Barcelona a părăsit Champions League

Barcelona începuse bine campania de calificare în optimile Champions League. „Catalanii” o învingeau în prima etapă pe Viktoria Plzen, scor 5-1. Totuși, „coșmarul” Bayern Munchen și înfrângerea cu Inter au făcut ca formația pregătită de Xavi să „retrogradeze” pentru al doilea an la rând în Europa League.

ADVERTISEMENT

Presa internațională a reacționat după eliminarea clubului blaugrana. Publicațiile iberice nu i-au menajat pe „catalani”, în timp ce presa din Italia a salutat succesul Interului.

„Dezastru în Champions League pentru al doilea sezon la rând!”, a scris sport.es. „Încă o catastrofă pentru Barcelona în Champions League!”, a notat Marca.

ADVERTISEMENT

Barcelona „retrogradează” pentru al doilea an consecutiv în Europa League

Presa din Spania a continuat să titreze în termeni duri eșecul celor de la Barcelona. „Inter nu face pași greșiți și o trimite pe Barcelona în Europa League!”, a anunțat Mundo Deportivo„Petrecere perfectă a lui Inter! La revedere, Barca!”, a titrat as.com.

AS
„Adio, Barcelona!” a titrat „As”

În schimb, presa italiană a salutat victoria categorica a lui Inter, scor 4-0. „Nerazzuri” s-au calificat în optimile Champions League cu o etapă înainte de încheierea fazei grupelor.

ADVERTISEMENT

„Seara perfectă pentru Inter!”, au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport. „Dansul lui Simone Inzaghi! Inter zboară către optimile Champions League!”, a notat Tuttosport.com. De asemenea, italienii nu au ezitat să catalogheze „dezastru” căderea Barcelonei în Europa League. „Barcelona, a doua retrogradare în Europa League și un dezastru economic”, a scris Tuttomercatoweb.com.

Barcelona: „Opt ani de calvar”. Anunțul jurnaliștilor spanioli

Jurnaliștii iberici au luat la „puricat” situația Barcelonei din Champions League în ultimii ani, iar formația blaugrana traversează în mod cert o perioadă foarte slabă în istorie în ceea ce privește rezultatele în cea mai titrată competiție din lume.

ADVERTISEMENT

„Opt ani de calvar” au titrat jurnaliștii de la Sport, după ce Barcelona a părăsit grupele Champions League încă din faza grupelor pentru al doilea an la rând. 2014-2015 este ultimul sezon în care Barcelona a reușit să câștige trofeul Champions League.

  • 2015 – 2016, eliminată în sferturile de finală de Atletico Madrid. Antrenor – Luis Enrique
  • 2016 – 2017, eliminată în sferturile de finală de Juventus. Antrenor – Luis Enrique
  • 2017 – 2018, eliminată în sferturile de finală de AS Roma. Antrenor – Ernesto Valverde
  • 2018 – 2019, eliminată în semifinale de Liverpool. Antrenor – Ernesto Valverde
  • 2019 – 2020, eliminată în sferturile de finală de Bayern. Antrenori – Ernesto Valverde și Quique Setien
  • 2020 – 2021, eliminată în optimile de finală de PSG. Antrenor – Ronald Koeman
  • 2021 – 2022, eliminată din grupa cu Bayern, Benfica și Dinamo Kiev. Antrenori – Ronald Koeman și Xavi Hernandez
  • 2022 – 2023, eliminată din grupa cu Bayern, Inter și Viktoria Plzen. Antrenor – Xavi Hernandez.

Barcelona a fost printre cele mai sonore nume în ceea ce privește achizițiile din vară. Clubul blaugrana a adus nu mai puțin de 7 jucători, însă nu a fost de ajuns pentru a evita eliminarea din Champions League.

Barcelona a părăsit Champions League în faza grupelor și în urmă cu un sezon

„Catalanii” s-au oprit în faza grupelor și în sezonul trecut, atunci când termina pe locul 3 într-o grupă cu Bayern, Benfica și Dinamo Kiev.

Formația pregătită de Xavi ajungea în 16-imile Europa League și reușea să avanseze până în sferturile de finală ale competiției, unde era eliminată de Frankfurt, cea care avea să câștige trofeul.

ADVERTISEMENT