Sport

Un fost mare campion reacționează în „scandalul” Novak Djokovic: „Toată lumea ar trebui să se ferească de el”

Fostul jucător suedez de tenis Mats Wilander, în prezent expert Eurosport, este de partea lui Novak Djokovici în ceea ce a devenit „scandalul planetar”, dând credit sârbului.
08.01.2022 | 17:43
Un fost mare campion reactioneaza in scandalul Novak Djokovic Toata lumea ar trebui sa se fereasca de el
ADVERTISEMENT

Au rămas mai puțin de 24 de ore până când Novak Djokovic va afla dacă i se va permite să joace la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, care începe pe 17 ianuarie. Scandalul în care este implicat a împărțit lumea tenisului în două.

Mats Wilander consideră că situația în care se găsește Novak Djokovic este foarte ciudată

Din categoria celor care sunt alături de liderul clasamentului ATP se află și fostul jucător suedez de tenis, Mats Wilander, în prezent expert Eurosport. „Situația aceasta cu Novak Djokovic este foarte ciudată.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că Novak a plecat spre Australia cu toate documentele de care avea nevoie, sunt sigur că Novak credea că va intra fără probleme în Australia. Dintr-odată ajunge acolo și nu e lăsat”, a declarat deținătorul a șapte titluri de turnee de Mare Șlem.

Fostul campion este convins că Novak Djokovic își dorește să joace la Australian Open

Mats Wilander regretă situația prin care trece Novak Djokovic și consideră că sârbul a procedat corect rămânând în Australia. „Sincer să fiu, cred că se creează reguli pe măsură ce ne apropiem de startul turneului.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău pentru Novak, îmi pare rău pentru turneu și pentru prim-ministrul australian pentru că trebuie să ia o decizie. Îmi place că Novak a rămas acolo, că se luptă la tribunal pentru șansa de a juca tenis.

Asta arată lumii cine este de fapt Novak Djokovic. Își dorește să joace la Australian Open. Putea să se întoarcă imediat acasă și să spună că Australia i-a dat undă verde să vină în țară, iar apoi că nu i-au mai dat voie. Singura care ar fi arătat rău ar fi fost Australia.

ADVERTISEMENT

Dacă iese de acolo fără să joace, cred că toată lumea ar trebui să se ferească. El a demonstrat de fiecare dată că revine mai puternic din orice luptă care pare pierdută”, a mai spus suedezul, conform eurosport.ro.

Mats Wilander crede că Felix Auger-Aliassime poate juca finala, în lipsa lui Noval Djokovic

Wilander nu exclude surprizele în acest an la Australian Open. „Cred că toți participanții vor ca Novak Djokovic să joace. Anul trecut a fost foarte aproape să câștige acel Calendar Grand Slam și a fost destul de ușor învins la US Open de Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT

Novak a avut un an 2021 incredibil, dar cred că ceilalți jucători se simt foarte aproape, cred că au 50-50% șanse. Cred că sunt șanse foarte mari să avem o finală fără Djokovic și Nadal.

În afară de Medvedev, Zverev și Tsitsipas, mă gândesc că Felix Auger-Aliassime poate ajunge într-o finală de Grand Slam, Denis Shapovalov de asemenea, poate și Hubert Hukacz”, a mai spus expertul Eurosport.

Mats Wilander are în palmares șapte titluri de Mare Șlem, câte trei la Australian Open (1983, 1984 și 1988) și Roland Garros (1982, 1985 și 1988) și unul la US Open (1988). Cea mai bună performanță la Wimbledon este atingerea sferturilor de finală, de trei ori.

Novak Djokovic va afla luni, la ora 1:00 a României, dacă rămâne în Australia

Conform regulilor statului australian Victoria, unde are loc Australian Open, jucătorii trebuie să fie dublu vaccinați împotriva Covid-19 pentru a participa la primul turneu de Mare Șlem al anului.

Novak Djokovic nu este vaccinat, așa că, într-o primă fază, a primit o dispensă pentru a juca la primul turneu de Mare Șlem al anului. Ulterior, premierul Australiei, Scott Morrison, a anunțat că viza sârbului a fost revocată.

Astfel, Nole a fost plasat în izolare într-un hotel din Carlton. Djokovic a făcut o cerere oficială de anulare a deciziei prin care i se refuză intrarea în Australia, iar judecătorii au anunţat că o decizie va fi luată luni, la ora 10:00 a Australiei (1:00 a României).

ADVERTISEMENT