Sport

Reacție vehementă în „scandalul Dawa”: „Suntem mai mult proști decât rasiști”

Dumitru Dragomir a vorbit despre scandalul generat de Joyskim Dawa, fundașul de la FCSB, după ce a fost atacat cu mesaje rasiste.
26.09.2023 | 10:50
Reactie vehementa in scandalul Dawa Suntem mai mult prosti decat rasisti
Dumitru Dragomir, despre scandalul de rasism în care victimă este Joyskim Dawa. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joyskim Dawa a fost eliminat în minutul 60 al duelului cu Hermannstadt, meci terminat la egalitate de echipa sa, scor 2-2, iar fanii l-au atacat cu mesaje rasiste.

Dragomir, despre scandalul Dawa

A doua zi după meci, Dawa a prezentat câteva dintre mesajele primite și a lansat un scandal imens, oamenii din fotbal fiind de partea lui în disputa cu cei ce l-au atacat.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir spune că cei ce fac astfel de atacuri rasiste sunt lipsiți de educație și crede că românii se nasc cu un instinct de ură față de alții.

El spune că Dawa este cel mai bun fundaș din SuperLigă și nu merită tratamentul primit din partea celor ce l-au atacat mesaje. El crede că aceștia ar trebui pedepsiți.

ADVERTISEMENT

Nu e în regulă. S-o face naibii cine face așa ceva. Închisoare nu, dar l-aș pedepsi rău. Omul, la fel ca noi, să-l lăsăm în place. E și fotbalist bun, e cel mai bun fundaș central din țară. Nu suntem rasiști, suntem răutăcioși.

Noi suntem mai mult proști decât rasiști. Ura asta este din naștere. Ai văzut în cuibar pasărea aia care face patru pui, iar unul, mai bine hrănit, își aruncă frații și rămâne singur în cuib.

ADVERTISEMENT

Pune doi copii într-o cameră, de doi ani, și dacă nu au ochii scoși a doua zi să îmi spui ce vrei. Trebuie educație de mic. Suntem tot animale, depinde cum suntem dresați. Sunt oameni mici, e lipsă de educație și anturajul.

Dacă te învârți printre oameni cu puțină educație, cu alt nivel de trai, te duci și tu spre ei. Dacă tu îți desfășori activitatea între hoți, între bandiți”, a spus Mitică Dragomir, la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Horia Ivanovici despre acest scandal?

Cu câteva zile înainte, HORIA IVANOVICI vorbea despre scandalul Dawa, spunând că fotbaliștii trebuie respectați. El l-a felicitat pe fotbalist pentru că a avut un discurs matur la adresa celor ce l-au contestat.

A fost 2-2, o greșeală mare care a influențat partida a lui Dawa. Aseară a pus o postare pentru că au fost foarte multe mesaje ale fanilor FCSB și nu numai care nu erau la locul lor. Au fost niște băieți mai înfierbântați, niște suporteri supărați, care l-au arătat cu degetul, l-au poreclit.

Unii s-au luat de culoarea pielii, nu au toți minte. Aseară Dawa a pus un mesaj foarte frumos pe Instagram și îl felicit. Respectați fotbaliștii. Oamenii erau supărați nu de culoarea pielii, ci că au pierdut la pariuri”, a spus HORIA IVANOVICI.

MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, emisiunea de tip podcast realizată de HORIA IVANOVICI cu fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, este transmisă în exclusivitate pe FANATIK.RO în fiecare luni, de la 13:15. Reluarea are loc miercuri, pe Youtube și Facebook, de la ora 10.30.

Dumitru Dragomir, despre scandalul provocat de mesajele primite de Dawa

ADVERTISEMENT