Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Reacții dure după suspendarea de 4 etape primită de Dinamo și UTA Arad: “De ce vă plângeţi acum? N-aţi fost în stare să organizaţi un joc!”

La FANATIK SUPERLIGA a fost analizată suspendarea de 4 etape pe care Dinamo și UTA Arad au primit-o. Au fost și câteva reacții dure.
29.03.2024 | 11:30
Reactii dure dupa suspendarea de 4 etape primita de Dinamo si UTA Arad De ce va plangeti acum Nati fost in stare sa organizati un joc
Reacții după suspendarea de 4 etape primită de Dinamo și UTA Arad. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suspendarea de 4 etape primită de Dinamo și UTA Arad a fost stabilită miercuri. Decizia a venit din partea Comisiei de Disciplină în urma bătăilor de pe stadion, dar și din afara acestuia dintre suporterii celor două formații.

Reacții dure după suspendarea de 4 etape primită de Dinamo și UTA Arad

Suspendarea pentru Dinamo și UTA Arad de 4 etape se rezumă la faptul că cele două cluburi vor disputa meciurile de pe teren propriu fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe mai au 4 partide de jucat pe teren propriu în acest play-out. Iar dinamoviștii nu-și pot susține echipa în aceste dueluri importante pentru salvarea de la retrogradare, lucru care va crea un dezavantaj pentru elevii lui Kopic.

În schimb, arădenii se află în primele trei formații din play-out, la egalitate de puncte cu Hermannstadt, 23, și la un punct diferență de U Cluj care are 24 de puncte. Și pentru jucătorii lui Mircea Rednic vor urma meciuri grele, însă au avantajul punctelor acumulate până acum.

ADVERTISEMENT

La FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță a discutat despre decizia luată în privința celor de la Dinamo și UTA Arad. Analistul a oferit o reacție dură și crede că suspendarea de 4 etape va ajuta la intrarea în normalitate a spectatorilor de pe stadioanele din România.

“De ce vă plângeţi acum? N-aţi fost în stare să organizaţi un joc!”

“Sunt niște evenimente de o gravitate extremă care au lovit două cluburi. Am văzut și comunicatele date ulterior după decizia comisiei în care toți cei implicați, în speță cele două cluburi, fac referire la buna desfășurare a competiției, la fair-play, la drepturile TV, la atragerea de sponsori. La toate lucrurile astea care dau bine și sunt împachetate frumos. 

ADVERTISEMENT

În primul rând, greșeala este a celor de la Dinamo, pentru că s-a scris pe site-urile de suporteri cu o săptămână înainte că vor veni fanii celor de la CSA ca să îi ajute pe cei de la UTA. Să fii suporter CSA și să cânți imnul lui UTA Arad nu mi se pare OK. 

Având toate aceste informații și cu sprijinul jandarmeriei puteau să rezolve această problemă foarte simplu. În sectorul rezervat oaspeților, unde responsabilitatea este a clubului oaspete și a organizatorului, se intră decât cu buletin de Arad. Te prezentai cu biletul și buletinul. S-a mai întâmplat.

ADVERTISEMENT

E un risc foarte mare pentru Dinamo, care poate retrograda. E o echipă cu mulți suporteri, așa cum e și la Arad. Dar nu poți să faci asemenea greșeli și să ne arunci în față drepturile TV, interesul publicului, că de ce să sufere tot publicul pentru niște cazuri izolate.

Dar nu suferă tot publicul, suferă clubul. Sancțiunea nu este pentru tot publicul, ci mai mult pentru club. Foarte bine că s-au luat măsurile astea. Uite ce a fost acolo. Meciul a început cu 8 minute întârziere. S-au bătut pe gazon ca în curtea școlii.

A fost în ultima etapă din sezonul regular când toate meciurile trebuiau să înceapă la aceeași oră. Toată lumea aștepta pe tuneluri. Ei de ce se plâng acum? Că nu au fost în stare să organizeze un joc”, a spus analistul, la FANATIK SUPERLIGA.

Robert Niță: “Vrem să intrăm în normalitate!”

“Eu îmi doresc să rămână sancțiunea de 4 etape cu părere de rău pentru Dinamo și UTA Arad. Sunt două echipe care cresc media de spectatori în campionatul României și atrag oameni la stadion și fac spectacol.

Așa cum s-a întâmplat și cu torțele și petardele, haideți să se termine și cu ‘smardoismul’  ăsta pe stadioane. Că pe urmă ne plângem că nu vin familii, nu vin bătrâni, nu vin copii. Păi cum să te duci cu copilul când îi zboară petarda pe lângă timpan. Cum să te duci cu nevasta când ți-o parfumează ăia cu gaz lacrimogen.

Principala vină este a celor de la Dinamo, dar și a celor de la UTA pentru că în zona lor de fani e responsabil clubul oaspete. Prin suspendarea asta este o dovadă că vrem să intrăm în normalitate”, a declarat Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

Robert Niță, reacție despre suspendarea de 4 etape primită de Dinamo și UTA Arad

ADVERTISEMENT