Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Reacţii în studioul Fanatik SuperLiga după acordul pentru construirea noului stadion Dinamo: “Va costa 170.000.000 de euro! Este enorm”

Analiștii FANATIK SUPERLIGA au reacționat după ce au aflat de acordul pentru construirea noului stadion al lui Dinamo București.
16.02.2024 | 21:42
Reactii in studioul Fanatik SuperLiga dupa acordul pentru construirea noului stadion Dinamo Va costa 170000000 de euro Este enorm
Reacţii în studioul Fanatik SuperLiga după acordul pentru construirea noului stadion Dinamo: “Va costa 170.000.000 de euro! Este enorm”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

„Pribegia” celor de la Dinamo București este pe cale să ia sfârșit, deoarece „câinii roșii” vor avea un stadion nou în curând. Victor Becali a anunțat la FANATIK SUPERLIGA că s-a primit acordul pentru construirea arenei din Ștefan cel Mare.

Reacţii în studioul Fanatik SuperLiga după acordul pentru construirea noului stadion Dinamo: “Va costa 170.000.000 de euro! Este enorm”

Stadionul din Ștefan cel Mare este pe cale să devină istorie pentru „câinii roșii”, care așteaptă o arenă ultramodernă pe care trupa lui Eugen Voicu și Andrei Nicolescu să joace partidele de acasă. În acest sezon din SuperLiga, formația din Capitală au jucat pe „Arcul de Triumf” și Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită este de părere că bugetul pentru construirea noului stadion este enorm: 170 de milioane de euro. Specialistul FANATIK a făcut o comparație cu cu arena „Ilie Oană” din Ploiești, care a dispus de un buget cu mult mai mic.

„Cel mai important este partea financiară, să găsească suma necesară pe care o apreciază la 170 de milioane de euro. Mi se pare enorm, la noi 18 milioane de euro a costat. Stadionul nu foarte mare, doar 25.000 de locuri, mă așteptam să fie mai mult.

ADVERTISEMENT

La noi la Ilie Oană este cel mai ieftin stadion construit în Europa. Gazonul nu a fost înlocuit niciodată. La 25 de centrimetri unde sunt straturile de pământ, nisip, pământ vegetal și apoi drenajul, acel pământ s-a tasat după 13 ani de folosire și s-a făcut ca această masă. Nu se mai duce apa în drenaj. 

Ar trebui găurit și noi la 27 de centimetri avem firele pentru încălzirea. Încercăm anul acesta să facem eforturi mari să schimbăm gazonul”, a spus Vivi Răchită la FANATIK SUPERLIGA, emisiune difuzată pe FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

ADVERTISEMENT

„Proiectul nu înseamnă doar stadionul, ci și un mall, hotel și parc”

Alin Buzărin a specificat faptul că cele 170 de milioane de euro sunt alocate inclusiv pentru construirea unui mall, hotel și un parc în jurul stadionului: „Din ce am citit eu și din ce am văzut proiectul nu înseamnă doar stadionul. Înseamnă mall, hotel, parc. Deci aici sunt 170 de milioane de euro”

Hotărerea finală în ceea ce privește construirea stadionului Dinamo va fi luată pe 29 februarie. Toată procedura ar urma să dureze undeva la 45 de luni, iar noua arena a „câinilor roșii” ar putea însemna și atragerea unui bazin mai mare de suporteri

ADVERTISEMENT

„E foarte important să se construiască stadionul. Eu nu mă mai duc la stadion. Nu te mai poți duce pe stadionul ăla. Eu aș lua 2, 3, 4, 5 abonamente la Dinamo, dacă ar fi un stadion modern, să mergi cu nepotul, cu prietena, cu soția. Te duci la Arenă, e altceva. Te duci la Ploiești. E altceva.

E important, dar nu înseamnă că dacă se face stadionul lui Dinamo se rezolvă și problema lui Dinamo”, a spus Victor Becali.

VAL DE REACTII dupa ANUNTUL MOMENTULUI despre NOUL STADION al lui Dinamo

ADVERTISEMENT
Tags: