Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Anunţ uriaş! Se face noul stadion al lui Dinamo: „S-a semnat acordul! Vor începe lucrările”

Veste colosală pentru fanii lui Dinamo! E oficial! Echipa din „Ștefan cel Mare” va avea, în sfârșit, un nou stadion!
16.02.2024 | 12:33
Anunt urias Se face noul stadion al lui Dinamo Sa semnat acordul Vor incepe lucrarile
Anunţ uriaş! Se face noul stadion al lui Dinamo: „S-a semnat acordul! Vor începe lucrările”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Construirea noului stadion al lui Dinamo nu mai este doar un vis. Lucrările la noua arenă din „Ștefan cel Mare” vor începe în cel mai scurt timp! Anunțul a fost făcut în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care se vede LIVE pe FANATIK.ro, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Se face noul stadion Dinamo!

Încet, dar sigur, Dinamo scapă de pribegie. „Câini” vor avea, în sfârșit, propriul stadion. Sezonul acesta, primul după promovarea în SuperLiga, echipa din „Ștefan cel Mare” a jucat fie pe „Arcul de Triumf”, fie pe Național Arena. Victor Becali a venit însă cu vești bune pentru fanii roș-albilor.

ADVERTISEMENT

„Am văzut niște știri că s-a semnat acordul de mediu pentru stadion și la Dinamo și la Timișoara. Îmbucurător e faptul că lucrurile se mișcă. Două stadioane pentru două echipe importante. Și la Timișoara, nu știu acum câte echipe sunt, dar e un oraș mare și poate reușește cineva să facă o unire. Dar acolo trebuie o unire mare, ca la Timișoara, să se facă o unire între Timișoare (n.r. – râde).

(n.r. – știți dacă s-a dat acordul final să se facă stadionul la Dinamo?) Eu am citit că s-a semnat acordul de mediu și că s-a semnat acordul de mediu. Cred că e unul din acordurile importante pentru un stadion. Eu din câte știu se face, va începe stadionul la Dinamo. E foarte important stadionul. Eu dacă mă duc pe Dinamo, eu nu văd jucătorii pe teren. E greu să-i vezi.

ADVERTISEMENT

Stadionul e vechi. Un stadion nou aduce lume la stadion, mai vin câteva mii de oameni în plus, dar nu înseamnă că s-a rezolvat problema lui Dinamo dacă s-a rezolvat Dinamo. Trebuie oameni potenți financiar, că stadionul e al ministerului, al CS Dinamo, nu al echipei de fotbal Dinamo.

Dar trebuie oameni cu forță financiară ca să te bați cu CFR, cu FCSB, cu Rapid, care vine tare din urmă, trebuie să inveștești 5 milioane în plus față de ei, ca să te bați cu ei, vreo 3-4 ani de zile”, a declarat Victor Becali, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

„Eu nu pot să mă mai duc în Ștefan cel Mare”

După ce, pe 30 decembrie, Comitetul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național a dat un aviz în vederea construirii noului stadion Dinamo, miercuri, 14 februarie s-a mai făcut un pas important.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat astăzi, 14 februarie 2024, deschiderea procedurii de dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Construire Arena Multifuncțională Dinamo”, a fost anunțul făcut pe pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo”.

ADVERTISEMENT

După 10 zile de dezbatere publică, urmează introducerea pe agenda săptămânală și adoptarea Hotărârii de Guvern în ședința acestuia. Și ar urma ca hotărârea privind construirea stadionului să se ia pe 29 februarie. Ulterior, toată procedura ar urma să dureze 45 de luni, dintre care 32 de luni ar fi construcția propriu-zisă. Prețul total ar urma să fie de 170 de milioane de euro.

„E foarte important să se construiască stadionul. Eu nu mă mai duc la stadion. Nu te mai poți duce pe stadionul ăla. Eu aș lua 2, 3, 4, 5 abonamente la Dinamo, dacă ar fi un stadion modern, să mergi cu nepotul, cu prietena, cu soția. Te duci la Arenă, e altceva. Te duci la Ploiești. E altceva.

E important, dar nu înseamnă că dacă se face stadionul lui Dinamo se rezolvă și problema lui Dinamo”, a adăugat Victor Becali.

ANUNT URIAS pentru Dinamo | SE FACE STADIONUL la care viseaza “cainii”

ADVERTISEMENT