Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Reacții virulente după atacurile fostului jucător al Rapidului la Dawa: “O rușine!”

Robert Stănici, fostul jucător al Rapidului, a avut insulte rasiste la adresa lui Joyksim Dawa, iar reacțiile analiștilor de la FANATIK SUPERLIGA au fost vehemente.
23.09.2023 | 00:18
Reactii virulente dupa atacurile fostului jucator al Rapidului la Dawa O rusine
Robert Stănici, fostul jucător al Rapidului, a avut insulte rasiste la adresa lui Joyksim Dawa, iar reacțiile analiștilor de la FANATIK SUPERLIGA au fost vehemente. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Agresorul a intervenit la FANATIK SUPERLIGA și a mărturisit că mesajele rasiste la adresa fundașului de la FCSB după meciul cu Hermannstadt nu îi aparțin și crede că i-a fost spart contul de Facebook.

Jignirile fostului jucător de la Rapid la adresa lui Dawa nasc reacții dure

Analiștii emisiunii FANATIK SUPERLIGA s-au arătat indignați de comportamentul avut de fostul jucător al Rapidului, Robert Stănici, la adresa lui Joyksim Dawa și au reacționat virulent.

ADVERTISEMENT

”Poți să-l ataci că a jucat prost, că a greșit la penalty, dar nu poți să-l faci ‘negru’. Cum poți să-i spui unui om că e de culoare. Ia-te de jocul lui, ia-te că a greșit, nu e problemă, dar nu te lua de culoarea omului.

Și eu sunt în aceeași căruță. Că nici mie nu mi-ar plăcea să vină unul să spună: ‘Uite ce prost e ăla, negrul ăla’. Din 20 de milioane de oameni să apari tu, să te crezi Maradona. Da cine ești tu să-l critici? Ai jucat tu fotbal? Unde ai jucat băi băiatule? Vezi-ți de treaba ta.

ADVERTISEMENT

E o rușine mai ales că ataci un jucător care nu este din țara noastră, un jucător care își face treaba, un jucător care a greșit și el. Critică greșeala, dar ce ai tu cu culoarea lui? De ce îl faci tu prost? În ce context? Poate au vreo gagică, cred că acolo e problema”, a declarat Bănel Nicoliță.

Foștii fotbaliști nu înțeleg ieșirea lui Stănici

La fel de revoltați au fost și foștii fotbaliști Dănuț Lupu și Vivi Răchită. Aceștia s-au arătat indignați și de faptul că fundașul camerunez a ajuns să fie criticat de un fotbalist care activează la Liga 3.

ADVERTISEMENT

”Dacă venea Bumbescu și îl critica pentru jocul slab mai ziceam, dar tu joci în Liga 3. Cum poți să critici un jucător de nivelul ăsta? S-o fi crezând fotbalist, băiatul. Dacă a ajuns un jucător de Liga 3 să critice unul dintre cei mai buni fotbaliști din campionat… Pariurile astea cred că i-a cam înnebunit pe toți de cap”, a spus Lupu.

”Și el joacă fotbal. El chiar nu a greșit niciodată? Dacă după ce ai jucat tu cu Brăneștiul vine cineva și te-ar face în toate felurile ți-ar conveni? E vorba de un jucător care joacă la nivel de SuperLiga și tu de la Liga 3 te-ai găsit să-l faci prost și ‘negru’”, a afirmat și Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Pariurile, motivul atacului rasist?

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a dus mai departe discuția și crede că pe lângă acuzațiile de rasism, Robert Stănici se mai confruntă cu o problemă. Aceea că există posibilitatea să fi jucat la pariuri, el fiind jucător în activitate.

”Eram convins că vine reacția foarte repede. Pentru așa ceva nu există niciun fel de toleranță. Merită pedepsit orice om care este în stare să spună așa ceva. În mod normal trebuie demarată ancheta. Și se mai leagă cu ceva dacă și aia e adevărată.

Dawa a încheiat mesajul cu ‘N-am eu vină dacă tu pariezi’. Ori dacă este jucător în activitate mai are un capăt de acuzare. Dacă el este și declarația lui Dawa este adevărată, adică nervii lui și această exprimare vine de la faptul că a pierdut nu știu ce bilet la pariuri, atunci fiind jucător în activitate este încă un capăt de acuzare fiindcă nu ai voie sub nicio formă să pariezi.

Cred că lucrurile acestea care încep să se întâmple din ce în ce mai des, ar trebui conștientizate în primul rând de cluburi care ar trebui să acționeze puțin preventiv, să-i mai ia puțin, să-i mai bage într-o sală, să le mai explice că nu ai voie să joci la pariuri dacă ești legitimat la o echipă de fotbal, dacă faci parte din fenomen.

Nu ai voie să pariezi, nu ai voie să ai comportament rasist, trebuie să le explice ce înseamnă comportament rasist pentru că unii poate chiar nu înțeleg”, a explicat Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Stănici, lipsit de educația de acasă

”Sunt jucători care erau apelați într-un anumit fel într-un mod foarte prietenesc, iar acel fel nu ai voie să-l spui public pentru că sunt lezați alți oameni, chiar dacă prietenul tău nu este lezat pentru că tu așa îi zici de o viață.

Au fost și cazuri internaționale cu jucători care erau prieteni și s-au apelat pe rețelele de socializare într-un fel, doar că alea le văd foarte mulți și atunci trebuie să le explici copiilor, juniorilor, seniorilor de ce nu e voie să faci lucru ăsta pentru că ei nu sunt obișnuiți cu chestia asta.

Nu e cazul lui Stănici cu ‘negru’ că asta trebuie să fii obișnuit de la mama ta de acasă, de când ești mic, să-ți spună că orice coleg de-al tău de la grădiniță și până când oi ieși la pensie nu pot fi diferențiați sau judecați după culoarea pielii, după orientare, după religie, după sex.

Prima educație se face acasă, noi avem o problemă că educația de acasă nu este făcută cum ar fi trebuit să fie făcută și poate cum era făcută în urmă cu 40 de ani”, a precizat Andrei Vochin.

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Reacții dure după atacul rasist la Dawa

ADVERTISEMENT