Sport

Reacțiile presei internaționale după un nou eșec al Barcelonei în fața călăului Bayern. “Coșmar etern la Munchen”

Presa internațională a subliniat ineficiența Barcelonei pe terenul lui Bayern, în meciul pierdut de catalani cu 2-0 la Munchen.
14.09.2022 | 01:03
Reactiile presei internationale dupa un nou esec al Barcelonei in fata calaului Bayern Cosmar etern la Munchen
Robert Lewandowski a marcat un singur gol pe Allianz Arena din postura de adversar, pe vremea când juca la Borussia Dortmund. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

“Barca își îmbunătățește imaginea, dar pierde din nou la Munchen”, a titrat cotidianul catalan Sport, după ce FC Barcelona a pierdut un nou duel împotriva lui Bayern, scor 0-2, în etapa a grupei C din Champions League.

Sport: “Barca și Lewandowski au grațiat-o pe Bayern în prima repriză”

În cronica partidei, cei de la Sport au continuat: “Această Barca nu este cea din ultimii ani. Acea echipă tristă care a ieșit învinsă de pe Allianz în urmă cu un an s-a transformat într-un grup care poate concura cu oricine.”

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii catalani au insistat și asupra faptului că eșecul Barcei a fost posibil pentru că Robert Lewandowski, la întoarcerea în ceea ce i-a fost acasă timp de opt sezoane, nu a reușit în ceea ce știe să facă cel mai bine, să înscrie goluri.

“Barça și Lewandowski au grațiat-o pe Bayern în prima repriză, iar germanii au profitat de asta în a doua pentru a le reaminte jucătorilor blaugrana că încă sunt bestia lor neagră”, a fost finalul cronicii din Sport.

ADVERTISEMENT

El Mundo Deportivo: “Bayern, bestia neagră a Barcelonei în Europa”

În aceeași notă a fost și celălalt ziar de sport din Barcelona, El Mundo Deportivo, care a rezumat perfect felul în care s-a desfășurat meciul cu gruparea bavareză: “Barca iartă și cade din nou pe Allianz”, cu trimitere directă la o primă repriză dominată autoritar de echipa lui Xavi, dar care nu a putut concretiza și pe tabela de marcaj.

“Bayern Munchen continuă să fie autentica bestie neagră din Europa a Barcelonei. Echipa lui Xavi Hernández i-a băgat pe bavarezi în corzi într-o primă repriză grozavă, dar au lăsat-o în viață și după pauză nemții au crescut în joc și, într-un început copleșitor al reprizei secunde, au rezolvat problema victoriei cu două goluri în cinci minute. Istoria s-a repetat la Munchen, unde Barça încă nu a câștigat după șapte vizite”, au scris cei de la Mundo Deportivo, care au scos în evidență și o slăbiciune a polonezului Robert Lewandowski: “Lewandowski și-a regretat greșeala, știind cât de greu este să marchezi împotriva lui Allianz ca adversar. A făcut-o o singură dată ca rival al lui Bayern”

ADVERTISEMENT

Dacă presa din Catalunya a scos în față și lucrurile bune ale grupării blaugrana, taxându-i prompt erorile, cea din Madrid a readus în aminte suferințele Barcelonei în confruntările recente cu Bayern.

Kicker: “Un Bayern rece l-a trimis acasă pe Lewandowski fără puncte”

“Allianz resuscitează fantomele Barcei”, a titrat Marca. Ziarul din capitala Spaniei i-a acordat lui Jamal Musiala cel mai bun calificativ al jocului, cu trei stele, iar dintre fotbaliștii Barcelonei, doar Marcos Alonso, Busquets, Pedri, Gavi și Raphinha au primit două stele, în timp ce toți ceilalți au primit doar o steluță.

ADVERTISEMENT

Totodată, cotidianul AS a rezumat, poate cel mai bine, senzația cu care catalanii au părăsit Bavaria: “Coșmar etern la Munchen”.

Revista germană Kicker a punctat, de asemenea, excelent desfășurarea evenimentelor de pe Allianz Arena cu un titlu foarte sugestiv: “Bayernul rece ca gheața îl trimite pe Lewandowski acasă fără puncte”.

L’Equipe: “Lecție de realism predată Barcei”

Și francezii de la L’Equipe au cuprins foarte bine în cronica lor ceea ce s-a întâmplat în cel mai așteptat meci al serii din Champions League: “Bayern transmite un mesaj și dă o lecție de realism Barcei.”

ADVERTISEMENT