Sporturi

Reacțiile presei internaționale după victoria Simonei Halep: ”S-a încălzit mai greu, dar când a făcut-o a fost imposibil de oprit!”

27.09.2020 | 18:47
Reactiile presei internationale dupa victoria Simonei Halep Sa incalzit mai greu dar cand a facuto a fost imposibil de oprit
ADVERTISEMENT

Simona Halep (numărul doi mondial și favorită unu a turneului de la Roland Garros) s-a calificat în turul secund după ce a învins-o pe Sara Sorribes Tormo (numărul 70 WTA), cu 6-4, 6-0 după o oră și 22 de minute.

Sportiva din România a obținut calificarea în manșa secundă la turneul de Grand Slam din Franța tocmai în ziua în care a făcut 29 de ani, iar jurnaliștii au reacționat la câteva minute după terminarea meciului.

ADVERTISEMENT

“Cap de serie numărul 1, Simona Halep şi-a sărbătorit ziua de naştere cu stil, după victoria 6-4, 6-0, în faţa ibericei Sara Sorribes Tormo, în primul tur de la Roland Garros. Timp de o oră şi 22 de minute, Halep s-a simţit foarte bine pe teren”, au scris cei de la WTA.

”Debut fără probleme pentru Simona Halep la Roland Garros”

“Sara Sorribes a făcut un meci bun, dar nu a putut să o oprească pe campioana din 2018. A fost pentru prima dată când cele două s-au întâlnit în meci direct şi nici dorinţa uriaşă a Sarei, nici speranţa, nu s-au putut opune victoriei campioanei din România”, se arată în cotidianul AS, din Spania.

ADVERTISEMENT

“Spania s-a prezentat la Roland Garros cu 14 reprezentanţi, dintre care 10 bărbaţi şi 4 femei. Prima înfrângere a venit duminică, când Sara Sorribes a fost eliminată de Simona Halep. Eleva lui Darren Cahill, numărul 2 mondial, poate termina turneul pe primul loc în clasamentul WTA dacă va câştiga competiţia, s-a impus categoric în setul doi, câştigând la zero în faţă Sarrei”, au scris jurnaliștii de la MARCA, celălalt cotidian sportiv important din capitala Spaniei.

“Debut fără probleme pentru Simona Halep la Roland Garros. Sorribes Tormo nu a avut nicio şansă! Românca, aniversata zilei în tenisul mondial, a câştigat cu 6-4, 6-0. Misiune îndeplinită”, au scris cei de la ESPN.

ADVERTISEMENT

”A  fost imposibil de oprit”

“În ciuda unui start dificil, Simona Halep, cap de serie numărul 1 la Roland Garros s-a calificat fără emoţii în turul următor. S-a încălzit mai greu, dar când a făcut-o a fost imposibil de oprit!”, au scris cei de la L’Equipe.

Halep a câștigat primul set după 48 de minute. Partida a început cu jucătoarea din Spania la serviciu. În primul act au fost două serii la rând de break-rebreak: break Sorribes Tormo pentru 1-3, rebreak Halep 2-3; break Tormo 2-4, rebreak Halep 3-4. Sportiva noastră a făcut al treilea break pentru 5-4, iar după și-a luat serviciul și a câștigat setul.

ADVERTISEMENT

În actul secund, Simona  a spulberat-o pe jucătoarea din Spania cu 6-0, la capătul a 34 de minute de joc. În manșa secundă, Simona va juca cu câștigătoarea dintre Irina Begu (72 WTA) și Jil Teichmann din Elveția, poziția 54 în lume.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: