Sport

Presa spaniolă este la picioarele catalanilor după 4-0 cu Real Madrid: „Barça profanează Santiago Bernabeu ca pe vremuri”

Barcelona a învins Real cu 4-0, pe terenul „albilor”, administrând echipei din capitala Spaniei una dintre cele mai dure înfrângeri pe Santiago Bernabeu. Presa iberică i-a lăudat pe elevii lui Xavi.
21.03.2022 | 01:01
Presa spaniola este la picioarele catalanilor dupa 40 cu Real Madrid Barca profaneaza Santiago Bernabeu ca pe vremuri
ADVERTISEMENT

Barça profanează Santiago Bernabeu ca pe vremuri”, „Demonstrație de forță a Barçei, care copleșește Realul” sau „Barça revine, Real pleacă” sunt câteva dintre titlurile apărute în presa spaniolă după El Clasico.

„Barça profanează Santiago Bernabeu ca pe vremuri” a notat cotidianul catalan Sport

Ziarul de casă al Barcelonei, Sport, nu s-a zgârcit cu laudele după victoria categorică a elevilor lui Zavi pe terenul rivalei de-o viață.

ADVERTISEMENT

Barça profanează Santiago Bernabeu ca pe vremuri” este titlul cronicii meciului câștigat de Barcelona pe Santiago Bernabeu în fața lui Real Madrid.

Echipa lui Xavi a demonstrat personalitate și a arătat că este capabilă să învingă orice echipă cu nume, ‘dansând’ pe terenul eternilor rivali”, scrie Jordi Carne la începutul cronicii.

ADVERTISEMENT

„Barça a stricat toate planurile celor de la Real Madrid. Dacă nu ar fi fost Courtois, diferența de scor la pauză ar fi fost mult mai mare”, a mai scris jurnalistul, făcând trimitere la paradele portarului belgian.

Presa spaniolă este la picioarele catalanilor după 4-0 cu Real

Mundo Deportivo a scris despre „Demonstrația de fotbal a Barcelonei care a copleșit Realul”. „O victorie care îi apropie pe oamenii lui Xavi de locul 2 și vine ca un triumf istoric, unul dintre cele care marchează începutul unei ere”, se notează în cronica partidei.

ADVERTISEMENT

Barça s-a plimbat pe Santiago Bernabeu”, a titrat Marca, ziar care scrie că „elevii lui Xavi au făcut un meci excelent, dărâmând o echipă Real Madrid care zburda după eliminarea lui PSG (n.r. – din Champions League).

Totul a mers prost pentru echipa locală, modestă fără Benzema. Are un avans liniștitor în fruntea clasamentului, dar în fotbal au avut loc accidente groaznice”, mai notează publicația, dând de înțeles că Barcelona a revenit în lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

AS a dat verdictul: este înfrângerea lui Carlo Ancelotti

Cotidianul AS nu a avut milă de tehnicianul Realului, Carlo Ancelotti. „Soluția bizară cu care a venit Ancelotti pentru a-l înlocui pe Benzema a lăsat Realul fără apărare.

Ancelotti a ‘ascuns’ absența lui Benzema cu un mijlocaș, Valverde, chiar și cu prețul de a-l lăsa pe Modric fals număr 9! A fost o decizie catastrofală. Prima dintre multe altele”, notează publicația.

Poate s-a gândit la o manevră de distragere a atenției, deoarece croatul schimba des locul cu Valverde. A fost un dezastru total. Madridul a pierdut, dintr-o singură mișcare, un atacant și un mijlocaș. Concluzia este că echipa are nevoie de doi Modric.

Ancelotti i-a scos (n.r. – la pauză) pe Carvajal și Kroos, introducându-i pe Camavinga și Mariano, apelând la a apărare cu trei oameni și toate ușile deschise.

Cu aceste mișcări, Real Madrid și-a făcut harakiri. Apărarea cu 3 oameni a durat trei minute. Casemiro a devenit fundaș central la pauză. Efectul a fost imediat: Barça a marcat al patrulea gol”, se arată în cronica celor de la AS.

“Este insuportabil!”, confesiunea jurnalistului Tomas Roncero, mare fan al lui Real Madrid

Criticile la adresa lui Ancelotti au venit și în cadrul emisiunii Carusel. „Nu am mai văzut niciodată o senzaţie de abandon la Real Madrid ca acum. Jucătorii parcă au dat tricoul jos şi s-au dus la vestiare”, a spus Marcos Lopez.

Am văzut multe înfrângeri la scor ale Realului în cariera mea, dar niciodată aşa ceva. Este insuportabil. O gafă uriaşă a lui Ancelotti. Jucătorii deja sărbătoresc titlul. Acesta este eșecul antrenorului”, a completat Tomas Roncero.

Sunt partide care îţi lasă răni ce se vindecă greu. Cred că Real va câştiga titlul, dar asta este o înfrângere prea dură. Barcelona a făcut totul perfect. Ar trebui ca jucătorii Realului să se trezească”, a punctat Predrag Mijatovic, fostul jucător al Realului.

ADVERTISEMENT