Sport

Champions League, optimi de finală retur. Fabulos: Real Madrid o elimină dramatic pe PSG după un hattrick al lui Benzema

Real Madrid și Manchester City s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după 3-1 în returul cu PSG (0-1 în tur), respectiv 0-0 cu Sporting Lisabona (5-0) în tur
09.03.2022 | 23:45
Champions League optimi de finala retur Fabulos Real Madrid o elimina dramatic pe PSG dupa un hattrick al lui Benzema
ADVERTISEMENT
09-03-2022
19:15

Real Madrid* - PSG 3-1 (Benzema 60, 76, 77 / Mbappe 39)

Vezi aici cele mai mportante faze

Min. 90+1: Messi execută peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri.

Min. 89: Șutul lui Modric din marginea careului trece puțin pe lângă vinclu.

Min. 77: GOOOL REAL MADRID!„Galacticii” recuperează imediat mingea după ce parizienii au repus-o de la centru, contraatacul superb fiind finalizat de Benzema cu un șut din mijlocul careului după o pasă a lui Vinicius.

Min. 76: GOOOL REAL MADRID! Pasa genială a lui Modric îl găsește perfect în careu pe Benzema, care marchează cu un șut puternic, deviat de Marquinos.

Min. 72: Vinicius se trezește singur pe 6 metri cu Donnarumma, însă trimite din drop mult peste poartă.

Min. 60: GOOOL REAL MADRID! Gafă uluitoare a lui Donnarumma, care îi pasează greșit în propriul careu lui Vinicius, brazilianul centrează pentru Benzema pe 6 metri, iar acesta nu iartă.

Min. 54: Mbappe scapă singur cu portarul, îl driblează elegant pe Curtois și înscrie în poarta goală. Golul este anulat însă din cauză că francezul se afla în offside.

Min. 39: GOOOL PSG! Bine lansat de Neymar, Mbappe face o cursă senzațională și înscrie cu un șut din 16 metri, pe colțul scurt.

Min. 36: Benzema reia cu capul pe lângă poartă, după o centrare a lui Kroos.

Min. 34: Golul lui Mbappe este anulat pe motiv de offside.

Min. 24: Donnarumma respinge senzațional, de la vinclu, șutul de la 18 metri expediat de Benzema.

Min. 21: Curtois se remarcă și la șutul lui Neymar din marginea careului mare.

Min. 13: Mbappe profită de o eroare a lui Militao, scapă singur cu portarul Courtois, însă nu reușește să-l învingă cu un șut pe jos, din 7-8 metri.

Min. 12: Șutul lui Carvajal din afara careului trece pe lângă poartă.

Min. 8: PSG scapă pentru prima dată din presiune și pleacă pe un contraatac rapid, însă șutul lui Mbappe din unghi este reținut de Courtois.

Min. 5: Început în forță al Realului, care s-a instalat în jumătatea de teren adversă și pune o mare presiune pe apărarea lui PSG.

Min. 1: A început partida.

  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Nacho – Modric, Kroos, Valverde – Asensio, Benzema, Vinicius Junior. Rezerve: Lunin – Vallejo, Marcelo, Vazquez, Ceballos, Isco, Camavinga, Hazard, Jovic, Bale, Rodrygo, Diaz. Antrenor: Carlo Ancelotti.
  • PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Danilo, Paredes, Verratti – Mbappe, Messi, Neymar. Rezerve: Navas – Dagba, Diallo, Kehrer, Di Maria, Wijnaldum, Draxler, Gueye, Eric Junior, Simons, Michut, Icardi. Antrenor: Mauricio Pochettino
09-03-2022
19:13

Manchester City* - Sporting 0-0

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 60: Posesia gazdelor a crescut la 80%, iar Sporting reușește, pe contraatac, primul șut pe poartă.

Min. 47: Gabriel Jesus marchează din pasa lui Mahrez, însă reușita este anulată după intervenția VAR pe motiv de offside.

Min. 24: Posesie zdrobitoare pentru gazde, 68-32%, dar a fost nevoie de 24 de minute pentru primul șut pe poartă, trimis de Gabriel Jesus.

Min. 9: Manchester City cere un penalty după ce Gabriel Jesus este împins în careu, însă arbitrul turc Halil Umut Meler lasă jocul să continue.

Min. 1: A început partida.

  • Manchester City: Ederson – Egan-Riley, Stones, Laporte, Zinchenko – Silva, Fernandinho, Gundogan – Sterling, Jesus, Foden. Rezerve: Carson, Slicker – Mbete-Tatu, Rodri, De Bruyne, McAtee, Grealish, Mahrez, Da Silva Chagas, Delap, Edozie. Antrenor: Pep Guardiola.
  • Sporting: Adan – Inacio, Coates, Luis Neto – Porro, Ugarte, Tabata, Reis – Sarabia, Paulinho, Slimani. Rezerve: Paulo, Virginia – Feddal, Vinagre, Esgaio, Essugo, Santos, Edwards, Ribeiro. Antrenor: Ruben Amorim

Miercuri, 9 martie, au loc ultimele două partide retur din cadrul optimilor de finală ale Champions League, ultimele patru echipe care se vor califica în sferturile de finală urmând să le aflăm abia exact peste o săptămână. Acum se joacă Manchester City – Sporting Lisabona, doar de rutina competiției, după 5-0 pentru englezi în Portugalia, și marele meci Real Madrid – PSG, care pleacă de la 1-0 pentru francezi.

Programul meciurilor din optimi de finală retur în Champions League

Miercuri, 9 martie, ora 22:00

  • Real Madrid – PSG (0-1 în tur)
  • Man. City – Sporting Lisabona (5-0 în tur)

Francezii vor să joace finala pe Stade de France

Pentru PSG, Champions League a devenit brusc obiectivul cel mai important de când clubul a fost preluat de miliardarii șeici din Qatar. Desigur, permanent aceștia au vrut trofeul celei mai importante competiții europene intercluburi și au fost aproape de el în urmă cu două sezoane, când la Lisabona au pierdut finala în fața lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Acum, însă, Champions League de-a dreptul frige pentru orgoliul patronilor din Qatar, după ce războiul din Ucraina a anulat orașului rusesc Sankt Petersburg organizarea finalei din această ediție, onoare pe care a primit-o Paris, cu celebra sa arenă Stade de France de la Saint Denis.

Kylian Mbappe a pus pe jar toată suflarea pariziană

PSG a reușit să câștige prima manșă cu Real Madrid prin golul marcat în final de meci de către cel mai bine cotat jucător din lume la această oră, Kylian Mbappe. Problema este că acesta s-a accidentat stupid la antrenamentși prezența lui este serios pusă sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Decizia în privința prezenței sale din minutul 1 o vor lua medicii abia miercuri, înaintea meciului. Jucătorul i-a transmis unui jurnalist, conform Cadena Ser, că va fi pe teren în meciul de pe “Bernabeu”.

Fără Mbappe, PSG riscă enorm, Messi fiind doar o umbră

Dacă doctorii vor da un verdict negativ atunci PSG se va afla într-o situație foarte ingrată, pentru că Mbappe este clar motorul lui PSG, cel care trage echipa după el la propriu, marcând cele mai multe goluri. Mbappe este cel care poate avea capacitatea ca o execuție a sa să poată fi decisivă și asta s-a întâmplat de multe ori.

ADVERTISEMENT

La prima vedere atacul lui PSG ar trebui să fie unul devastator. Însă brazilianul Neymar abia s-a întors după nu se știe a câta accidentare, iar Leo Messi pare un obiect stingher plantat forțat pe Parc des Princes, pentru că la Paris nu a arătat nici măcar jumătate din potenațialul de la Barcelona.

Și Real Madrid are problemele ei la mijloc

Nu va fi nici acum duelul dintre trecutul și ipoteticul prezent al lui Sergio Ramos cu Real Madrid, pentru că fostul căpitan al “galacticilor” parcă e blestemat de când a venit la Paris și a ținut-o numai în accidentări motiv pentru care e probabil să plece din vară.

ADVERTISEMENT

Și Real Madrid nu poate sta foarte liniștită înaintea returului pentru că doi dintre oamenii cheie la mijloc nu vor fi pe teren. Închizătorul brazilian Casemiro e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar germanul Toni Kroos s-a accidentat. Din trioul clasic mai este doar veteranul croat Luka Modric.

Pep Guardiola vrea să lase dintre titulari pe bancă

Celălalt meci al serii, de pe Etihad Park din Manchester, este absolut o formalitate, jucându-se doar pentru că așa prevede regulamentul să se dispute fiecare partidă în două manșe. Pentru că după succesul categoric, 5-0, reușit de echipa lui Pep Guardiola pe “Jose Alvalade” din Lisabona nu se mai poate vorbi nici o secundă despre calificare.

Nu este deloc exclus ca tocmai pentru a nu risca accidentări fără sens, Pep Guardiola să lase pe bancă o parte dintre titulari și să acorde credit unor jucători cu mai puține minute în picioare în acest sezon, situație în care partida s-ar mai echilibra și ar scădea riscul repetării dezastrului din tur.

ADVERTISEMENT