Fotbal international

Real Madrid câştigă “El Clasico” după un final de infarct! Trupa lui Zidane, lider în La Liga

10.04.2021 | 23:33
Real Madrid castiga El Clasico dupa un final de infarct Trupa lui Zidane lider in La Liga
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câştigat cu 2-1 derby-ul împotriva Barcelonei după un Clasico superb. “Galacticii” au controlat prima parte graţie golurilor marcate de Benzema şi Kroos, însă în partea secundă Barca a echilibrat meciul. Mingueza a redus din handicap, iar în minutul 90+4 Moriba a trimis în bară. Real se impune şi urcă pe primul loc în Primera Division. 


Real Madrid – Barcelona 2-1 (Benzema 13, Kroos 27 / Mingueza 60)

FINAL DE MECI! Real Madrid câştigă cu 2-1 derby-ul în faţa Barcelonei graţie golurilor marcate în prima parte de Benzema şi Kroos. Mingueza a redus din handicap în partea secundă, însă în ciuda atacurilor frenetice din final de meci, Barca nu a reuşit egalarea. Cu acest succes, Real Madrid urcă pe primul loc în clasament, la egalitate cu Atletico. Echipa lui Simeone joacă împotriva lui Betis. 

ADVERTISEMENT

Clasament: 

Min. 60 / GOOOL Barcelona! Mingueza reduce diferenţa în El Clasico.

Min. 27 / GOOOL Real Madrid! Toni Kroos duce scorul la 2-0 cu o execuţie din lovitură liberă, după ce mingea neamţului a fost deviată de Jordi Alba.

Min. 13 / GOOOL Real Madrid! Karim Benzema reia mingea cu călcâiul şi deschide scorul.

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois – Lucas Vazquez, Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius. Antrenor: Zinedine Zidane

ADVERTISEMENT

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Aruajo, Lenglet – Dest, Busquets, Pedri, De Jong, Jordi Alba – Messi, Dembele. Antrenor: Ronald Koeman


Pentru iberici nu există un alt eveniment care să aibă importanţa acestui El Clasico, marele război dintre doi poli fundamentali ai Spaniei din toate punctele de vedere, Madrid şi Barcelona. De aceea, nu de puţine ori dinspre Barcelona partida a căpătat şi valenţe politice,legate de independenţa Cataloniei, odată marele meci fiind amânat din acest motiv.

ADVERTISEMENT

Este practic meciul dintre cele mai bune şi mai galonate cluburi din La Liga, ale căror vitrine gem de trofeele interne şi internaţionale câştigate. Este o rivalitate de proporţii, ambele echipe dând absolut totul pe parcursul celor 90 de minute, ştiind că orice alt rezultat se poate ierta, dar nu şi înfrângerea în El Clasico.

Real Madrid – Barcelona Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Real Madrid – Barcelona se joacă sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 22:00, pe micuţul stadion Coliseum Alfredo di Stefano din capitala Spaniei, acolo unde s-au mutat oamenii lui Zinedine Zidane după declanşarea pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Confruntarea Real Madrid – Barcelona se va disputa sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 22:00, în etapa a 30-a din La Liga şi va fi televizată de canelele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. De asemeni, o mai puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO accesând site-ul FANATIK.RO.

Real Madrid, tot cu Nacho şi Militao fundaşi centrali

Pentru Real Madrid, care s-a impus clar în tur, pe Nou Camp, cu 3-1, partida vine cu doar câteva zile înaintea returului din sferturile de finală ale Champions League de la Liverpool. Antrenorul Zidane nu are deci cum să odihnească absolut nici un jucător, pentru că atât Real Madrid cât şi Barcelona, alături de Atletico Madrid, sunt implicate în lupta la titlu.

Real Madrid va fi din nou fără cuplul de fundaşi centrali tradiţional, Sergio Ramos – Varane, primul accidentat, al doilea cu COVID şi va utiliza ca în turul partidei cu Liverpool inedita pereche Nacho – Militao, care însă s-a descurcat neaşteptat de bine. Absenţa belgianului Hazard nu mai e de mult luată în calcul, el fiind mai mereu indisponibil.

Barcelona are doar vechile absenţe

La Barcelona Coutinho s-a operat şi a terminat sezonul, iar absenţele sunt vechi, dar foarte importante. Gerard Pique era stâlpul apărării, Ansu Fati săgeata din atacul catalan, care începuse să se înţeleagă tot mai bine cu Leo Messi.

Meciul va fi condus de cel mai în vogă arbitru spaniol, Mathieu Lahoz, care a fluierat recent Bayern Munchen – PSG. Casele de pariuri acordă, puţin surrprinzător, cota de 2,30 la victorie catalanilor, în timp ce Real a primit 2,90.

ADVERTISEMENT