Sport

Cum ar plănui Real Madrid să răspundă după refuzul lui Mbappe. Intră în cursă cu Barcelona pentru Lewandowski!?

Jurnaliștii de la El Debate susțin că după ce Mbappe a decis să rămână la PSG, Real Madrid ar intra în cursă pentru Lewandowski. Să fie doar o încercare de a cosmetiza deficitul de imagine sau un interes real?
22.05.2022 | 18:11
Cum ar planui Real Madrid sa raspunda dupa refuzul lui Mbappe Intra in cursa cu Barcelona pentru Lewandowski
Jurnaliștii spanioli scriu că după ce afacerea Mbappe a căzut, Real Madrid intră în cursa pentru golgeterul Bundesliga, Robert Lewandowski. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Telenovela Mbappe nu s-a încheiat așa cum și-a dorit Real Madrid, francezul semnând prelungirea contractului cu PSG. Madrilenii au însă, pe de altă parte, 200 de milioane de euro de cheltuit, plus spațiu de manevră în masa salarială. Astfel că se pot reorienta. Iar jurnaliștii de la El Debate spun că Lewandowski este noua țintă.

”Lewandowski și Tchouameni sunt în fruntea listei lui Real Madrid”

Cu Mbappe, lucrurile sunt simple. A refuzat 200 de milioane bonus la semnătură, încă 100 net pe an, plus sută la sută din drepturile de imagine. Iar pista Real Madrid este definitiv închisă. Măcar atâta vreme cât Florentino Perez va conduce clubul.

ADVERTISEMENT

”Trenul lui Florentino Pérez trece o singură dată. Îl iei sau nu. Iar dacă se pierd doi ani negociind doar pentru a-ți schimba poziția în ultima săptămână este clar.

 Mbappé nu va juca niciodată la Real Madrid. Și, poate, așa cum crede avocatul său (n.r. Delphine Verheyden, care l-a sfătuit să meargă la Real Madrid), nu va scrie niciodată istorie la cel mai înalt nivel”, scriu jurnaliștii de la El Debate.

ADVERTISEMENT

Aceștia oferă și numele noilor ținte. Poate intra în cursa pentru jucătorul lui Monaco, Tchouameni, și să facă fără probleme față sumelor pe care sunt dispuse să le plătească grupările din Premier League.

Dar, desigur, este nevoie și de o lovitură de imagine. Motiv pentru care se vorbește despre Lewandowski. Polonezul nu vrea să continue cu Bayern și este pe lista Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Numai că, spre deosebire de catalani, Real Madrid nu are probleme de ordin financiar. Nu trebuie să caute soluții pentru a-l transfera. Este suficient ca părțile să se înțeleagă și contractul se poate semna.

”Marca” nu pare convinsă de idee

Evident, pentru Real Madrid, transferul lui Robert Lewandowski ar reprezenta un plus. Atât prin prisma valorii jucătorului, cât și la capitolul imagine. Pentru că, până la urmă, ar reprezenta o palmă dată marii rivale, FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la ”Marca” sunt însă sceptici legat de un interes real al madrilenilor. Lucru valabil și-n cazul lui Harry Kane, un alt nume vehiculat în ultimele ore.

Cumva, logic. Dacă în cazul lui Kylian Mbappe vorbim despre un fotbalist complementar pentru Karim Benzema, nu același lucru se poate spune despre cei doi.

Mai mult, dacă englezul are 28 de ani, și ar putea să fie o soluție și pe termen mediu, Lewandowski este cu numai opt luni mai tânăr decât Karim. Așa că, la ce bun?

De altfel, publicația amintită vorbește despre alte piste. Reconfirmă interesul pentru Tchouameni. Mai ales că, acolo, la mijloc, este nevoie de un schimb de generație. Vorbește și despre Gaya, pentru banda stângă.

Iar în față, acolo unde există deja un Vinicius jr sau Rodrygo, sunt alte piste de explorat. Precum Rafael Leao, de la Milan, sau Darwin Nunez, de la Benfica. Ambii de 22 de ani.

Fără să mai vorbim despr faptul că în lot există și un Hazard. Căruia i se poate acorda o ultimă șansă. Măcar temporar. Este an cu Mondial și Real Madrid își poate permite chiar și luxul să mai aștepte câteva luni. Și să dea o lovitură cu adevărat importantă.

 

ADVERTISEMENT