Sport

Strategia lui Real Madrid pentru transferuri de top! Ce jucători sunt pe lista plecărilor

Un club mare, precum Real Madrid, trebuie să aibă o strategie foarte bine pusă la punct pentru a rămâne pe linia de plutire. Marketingul și performanța sportivă trebuie să se îmbine perfect pe Santiago Bernabeu.
21.11.2021 | 11:33
Strategia lui Real Madrid pentru transferuri de top Ce jucatori sunt pe lista plecarilor
Real Madrid plănuieşte strategia de transferuri pentru 2022, iar trei jucători sunt pe lista plecărilor
ADVERTISEMENT

Eventualele plecări de la Real ale unor jucători cum sunt Isco, Marcelo sau Gareth Bale ar putea relaxa efortul salarial. Pe acest fond, alte vedete pot veni la echipă, iar raportul între vânzări și cheltuieli se poate optimiza.

Pe agenda clubului madrilen, vara anului 2022 este marcată cu roșu, drept un reper foarte important, în jurul căruia se poate construi strategia de viitor a “galacticilor”.

ADVERTISEMENT

Lansarea noului “Bernabeu”, punct de start pentru strategia lui Real Madrid

Înainte de începerea sezonului 2022-2023 este programată lansarea noului stadion, moment în care am putea asista și la o primenire a lotului. Erling Haaland şi Kylian Mbappe sunt marile ţinte ale madrilenilor, însă pentru a realiza aceste transferuri trebuie făcute economii.

Isco, Marcelo și Gareth Bale sunt numele cele mai vehiculate pentru un eventual transfer spre alte grupări europene. Toți trei au contract scadent în iunie anul viitor.

ADVERTISEMENT

Isco și Marcelo câștigă, fiecare, în jur de 8 milioane de euro pe sezon, în vreme ce galezul Bale este plătit regește, cu aproximativ 15 milioane de euro. Acesta a fost și ținta atacurilor presei spaniole, din motiv că nu joacă, dar încasează o grămadă de bani.

Suma brută pe care Real Madrid o plătește pentru salariile jucătorilor se ridică la aproximativ 60 milioane de euro per sezon competițional.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, principiile randamentului financiar nu sunt străine în politica madrilenilor. Ei au înregistrat vânzări de jucători pe bani mulți, cazul unui Varane sau Odegaard. De asemenea, prin plecarea lui Sergio Ramos, care avea salariu uriaș, s-a putut plăti aducerea lui David Alaba de la Bayern Munchen.

Obiectivul acestor reduceri de cheltuieli îl reprezintă economiile pentru vara lui 2022, când se pare că Real Madrid va ataca în forță piața transferurilor internaționale.

ADVERTISEMENT

Isco, Marcelo și Bale, plecări sigure

Printre plecările date ca sigure din vestiarul madrilen se numără Isco, Marcelo și Bale, ale căror înțelegeri expiră în iunie 2022, iar Real Madrid nu are niciun interes să prelungească aceste contracte. Alte nume pe lista roșie sunt belgianul Hazard, care câștigă tot 15 milioane de euro, dar și Mariano, cu un salariu cifrat la cinci milioane de euro.

Economiile totale, în cazul în care ar scăpa de toți cei enumerați, s-ar ridica la 40 de milioane de euro în sumă brută.

Acest lucru ar însemna o mai mare libertate de mișcare pentru tranzacții, dar și posibilitatea pentru Real Madrid de a concura cu alți granzi gen PSG sau Manchester City.

Ce vedete vor fi păstrate la Real

Pe lângă transferuri, Real Madrid trebuie să se îngrijească și de unii jucători pe care îi are deja în ogradă. Contractul lui Vinicius, unul din cele mai mici din fotbalul mare, trebuie reconsiderat.

Un alt caz special este cel al croatului Modric, care își termină înțelegerea cu Real în vară, dar ar dori prelungirea. Ținta lui Modric este de a-și încheia cariera la naționala Croației, vicecampioană mondială, după CM 2022.

Benzema și Asensio sunt alți jucători doriți mai departe în tricoul alb, ambii cu contract la Real Madrid până în 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: