Sport

Realitatea din spatele calificării României la EURO 2024! Edi Iordănescu a reușit ce alți selecționeri n-au putut: ”I-a eliminat pe ‘prințișori’”

Edi Iordănescu a reușit să califice naționala României la Euro 2024, iar un oficial de la FRF știe cum a fost posibilă o astfel de performanță după o pauză de 8 ani.
16.02.2024 | 16:20
Realitatea din spatele calificarii Romaniei la EURO 2024 Edi Iordanescu a reusit ce alti selectioneri nau putut Ia eliminat pe printisori
Edi Iordănescu a reușit să califice naționala României la Euro 2024, iar un oficial de la FRF știe cum a fost posibilă o astfel de performanță după o pauză de 8 ani. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cu 4 luni înainte de startul turneului final din Germania, FANATIK a făcut o analiză a situației de la prima reprezentativă. Selecționerul are mari probleme după ce doi dintre titularii de drept din preliminarii nu joacă la echipele de club.

Schimbările lui Edi Iordănescu la naționala României care au adus calificarea la Euro 2024

Calificarea naționalei României la Euro 2024 a fost salutată cu mult entuziasm de fani, iar vicepreşedintele Comisiei Tehnice a FRF, Aurel Țicleanu, consideră că o mare parte din merite îi revin lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

”Este un antrenor din tânăra generație, un antrenor cu potențial foarte mare, cred că a adus îmbunătățiri din punct de vedere al disciplinei. Taie foarte mult din privilegiile vedetelor de la echipa națională.

El nu are vedete. Aveam vedete pe vremea lui Cosmin Contra și chiar pe vremea lui Mirel Rădoi. Atunci erau unii jucători care ‘mârâiau’ că nu sunt în echipă și că sunt pe bancă, că nu sunt nici măcar pe bancă și sunt în tribună…

ADVERTISEMENT

El a eliminat acei jucători care veneau ca niște ‘prințișori’. A reușit, spre exemplu, să îl transforme pe Denis Alibec, care era unul dintre ‘prințișori’. Sub comanda lui Edi Iordănescu, a devenit disciplinat și subordonat echipei.

Alibec nu a jucat cu Israel, titular a fost Pușcaș. Faptul că l-a îmbrățișat pe concurentul lui pe post, el obișnuit să fie în centrul echipei, înseamnă foarte mult. Asta este cheia succesului. Ca pricepere, Iordănescu, Contra și Rădoi sunt la același nivel”, a declarat Țicleanu, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii”, 4 amicale înainte de Euro 2024

Contractul lui Edi Iordănescu la naționala României se încheie după turneul final al Euro 2024, dar Mihai Stoichiță a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că președintele FRF, Răzvan Burleanu, îi va face o propunere de prelungire.

”Tricolorii” au ajuns după o pauză de 8 ani la un turneu final și speră să facă o figură frumoasă, mai ales că nici grupa nu este una de speriat. Reprezentativa noastră va da piept cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului dintre Ucraina, Bosnia Herțegovina, Israel și Islanda.

ADVERTISEMENT

Până la turneul final, naționala României va susține 4 meciuri amicale. ”Tricolorii” vor întâlni Irlanda de Nord (22 martie), Columbia (26 martie), Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (8 iunie).

ADVERTISEMENT