News

Recep Erdogan a jucat tenis de masă cu președintele Kazahstanului. Vladimir Putin a fost lăsat să aștepte

Vladimir Putin a fost lăsat să aștepte mai multe minute întâlnirea cu Recep Erdogan, timp în care președintele turc juca ping-pong.
13.10.2022 | 22:25
Recep Erdogan a jucat tenis de masa cu presedintele Kazahstanului Vladimir Putin a fost lasat sa astepte
Erdogan joacă ping pong. Foto: BTA.bg
ADVERTISEMENT

Presa internațională și cea turcă a interpretat acest gest drept o nouă ”umilință” pentru Vladimir Putin. Recep Erdogan nu s-a grăbit să îl întâmpine pe Vladimir Putin, preferând să joace tenis de masă cu președintele kazah, Kassim-Jomart Tokaev.

Vladimir Putin, lăsat să aștepte de Recep Erdogan

Imaginile au fost transmite de agențiile de presă din Turcia și Rusia, dar au ajuns virale în întreaga lume. Turcia a fost prima țară care a recunoscut în trecut independența Kazahstanului.

ADVERTISEMENT

Recep Erdogan și Vladimir Putin s-au întâlnit la summitul Conferinței privind cooperarea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), de la Astana. Erdogan și-a făcut un obicei din a-l face pe Vladimir Putin să aștepte, simțind probabil că Turcia este momentan pe o poziție de forță, conform Digi 24.

În luna iulie, la Teheran, Putin a fost lăsat să aștepte aproape un minut, vizibil stânjenit de cele trăite. Două luni mai târziu, la un summit din Uzbekistan, Putin s-a trezit înghesuit pe o canapea între președintele Belarusului și cel al Tadjikistanului. Între timp, Recep Erdogan stătea liniștit pe un scaun, asemeni unui sultan.

ADVERTISEMENT

Deși subiectul războiului din Ucraina a fost evitat, Vladimir Putin i-a propus lui Recep Erdogan să transforme Turcia într-un ”hub” energetic zonal. Practic, Putin vrea ca Europa să primească gaze rusești via Turcia. Problema lui Putin e reprezentantă, însă, de dorința reală a Europei de a mai cumpăra, sau nu, gazul rusesc.

”Dacă există interes din partea Turciei și a potențialilor noștri cumpărători din alte țări, am putea lua în considerare posibilitatea de a construi un alt sistem de conducte de gaze și de a crea un hub de gaze în Turcia pentru a-l vinde în alte țări — în primul rând către țări terțe, desigur, cei europeni, dacă sunt interesați.

ADVERTISEMENT

Aceste prețuri sunt revoltătoare astăzi. Am putea să le reglementăm calm la un nivel normal al pieței, fără nicio conotație politică.

Am putea muta volumele pierdute de la Nord Stream de-a lungul fundului Mării Baltice în regiunea Mării Negre și astfel să facem principalele rute de aprovizionare cu combustibilul nostru, gazul nostru natural către Europa prin Turcia, creând cel mai mare hub de gaz pentru Europa în Turcia”, a transmis Putin.

ADVERTISEMENT

Turcia a anunțat în repetate rânduri că este neutră în chestiunea războiului din Ucraina, deși a cerut tuturor părților implicate să facă pace.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care...
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care eleva de 17 ani e atacată, surprins de camerele de supraveghere
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Bomboane cu ciocolată albă și nucă de cocos. Cel mai aspectuos și fin...
Bomboane cu ciocolată albă și nucă de cocos. Cel mai aspectuos și fin desert
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic,...
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic, credința lui e falsă”
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”