Sport

Record absolut în lumea sportului. Sportivul care va primi 700 de milioane de dolari

Un sportiv din Japonia a semnat cel mai mare contract din istoria sportului. Ce-i drept, este vorba de un contract pe 10 ani de zile, însă suma e cu adevărat fabuloasă.
03.01.2024 | 08:40
Record absolut in lumea sportului Sportivul care va primi 700 de milioane de dolari
Record absolut în lumea sportului. Sportivul care va primi 700 de milioane de dolari. foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Sportivul Shohei Ohtani (29 de ani) a semnat un contract valabil 10 ani cu Los Angeles Dodgers, o cunoscută echipă de baseball din SUA. Salariul său: 700 de milioane de dolari, mai exact 70 de milioane de dolari pe an.

Sportivul care va primi 700 de milioane de dolari

Ohtani a fost deja de două ori MVP în MLB (campionatul american de baseball) și a ales să plece de la Los Angeles Angels tocmai la rivala din oraș, Dodgers. Conform ESPN, e cel mai mare contract din istoria sportului.

ADVERTISEMENT

Ce-i drept, contractul se întinde pe 10 ani, însă vorbim despre o sumă fabuloasă. Așadar, Ohtani are toate șansele să iasă ”la pensie” spre finalul carierei sale cu aproape 1 miliard de dolari în conturi. Ohtani e considerat cel mai bun jucător de baseball din lume la ora actuală.

Sportivul rămăsese liber de contract după despărțirea de Los Angeles Angels, însă mai multe echipe de top s-au luptat pentru semnătura sa. Spre deosebire de alți jucători din campionat, Ohtani este considerat un sportiv cu adevărat complet, fiind capabil să joace pe toate pozițiile disponibile în baseball.

ADVERTISEMENT

Mai mult, o face foarte bine indiferent de indicațiile tactice și rolul jucat în timpul unui meci. Performanțele sale nu au trecut neobservate de sponsori și fani, care l-au transformat deja în imaginea MLB.

Cei de la Dodgers se pot considera deja norocoși, pentru că sportivul japonez deține recordul de numărul de tricouri vândute în MLB, cu mult peste restul ”rivalilor”. Ohtani a ajuns în 2017 în Los Angeles, după o perioadă petrecută în țara sa natală la Nippon Ham-Fighters.

ADVERTISEMENT

După 6 ani petrecuți la LA Angels, sportivul a semnat cu rivala Dodgers din postura de MVP al anului 2023. Practic, al doilea astfel de trofeu după cel din 2021, pe lângă faptul că în 2018, la primul său sezon în MLB, a fost desemnat cel mai bun debutant. În urmă cu patru zile, când sportivul din Japonia devenea liber de contract, fanii și specialiștii anticipau următoarea sa mutare.

Fenomenul celor Los Angeles Angels în acel moment este considerat mai bun jucător de baseball din zilele noastre și are șanse să fie considerat cel mai mare jucător de baseball din istorie. El este unul dintre cei mai buni jucători ofensivi, fiind în același timp unul dintre cei mai buni pitcheri titulari. Combinația sa rară de talente îi determina pe mulți să prezică un contract record.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Brian Kenny de la MLB Network a transmis că nu ar fi plătit mai mult de 250 de milioane pentru sportiv. ”Este fantastic, dar este un singur individ, și cât poți să îi dai unui om?”, s-a întrebat Kenny. Ulterior, specialistul a precizat că ar plăti 250 de milioane de dolari pentru serviciile sportivului.

Analistul a avertizat că o investiție atât de mare într-un singur jucător vine cu o mulțime de riscuri, un risc care este prea mare pentru majoritatea echipelor din MLB. De exemplu, într-o partidă recentă contra celor de la Cincinnati Reds, Ohtani a făcut spectacol pe teren, însă a fost înlocuit acuzând oboseală acută la nivelul brațelor. Acest lucru ar da credibilitate cuvintelor lui Brian Kenny, transmite ESPN.

ADVERTISEMENT
Tags: