Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Record absolut la TV! Câte milioane de români s-au uitat la finala CM

Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, a prezentat cifrele record realizate de TVR cu ocazia finalei CM.
19.12.2022 | 12:56
Record absolut la TV Cate milioane de romani sau uitat la finala CM
TVR a înregistrat pierderi uriașe cu Mondialul din Qatar. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Duelul de duminică seară a avut cifre fantastice și a depășit cu mult precedentul record de la acest turneu final, care se înregistrase la sfertul de finală dintre Anglia și Franța.

Finala CM, record de audiență în România

În cadrul celei mai noi ediții a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, au fost prezentate cifrele prin care televiziunea publică din România a înregistrat un record fantastic cu transmiterea finalei CM.

ADVERTISEMENT

”TVR a fost lider absolut de audiență. Fiecare minut al meciului a fost urmărit de 3.000.000 de oameni. Asta arată cât de mult iubesc românii fotbalul și cât de mult ne asemănăm cu argentinienii.

Minutul de aur a fost la ora 19:54, când s-a executat ultimul penalty, când a câștigat Argentina, și a fost urmărit de 4,3 milioane de români. Mi se pare colosal. N-am mai văzut niciodată cifrele astea și eu mă ocup de cifre. A fost audiență cât au înregistrat următoarele 15-20 de televiziuni din România la un loc.

ADVERTISEMENT

Ca să facem o comparație, acum 4 ani, finala dintre Franța și Croația a adunat un maximum de 2,7 milioane. Asta mă unge pe inimă pentru că românii iubesc în continuare fotbalul”, a spus realizatorul Horia Ivanovici, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

VEZI VIDEO MAI JOS

Vochin vrea sportul între prioritățile naționale

Consilierul FRF, Andrei Vochin, a ținut să precizeze că aceste cifre pot reprezenta un semnal pentru politicienii din țara noastră că românii iubesc sportul și ar trebui să-l includă între prioritățile naționale.

ADVERTISEMENT

”Asta ar trebui să fie un semnal mare pentru decidenții noștri, pentru oamenii din zona politică, deoarece ei se ghidează după cifre de fiecare dată. Mă uit la fel de fel de politicieni care i-au decizii în funcție de sondajele pe care le au la dispoziție.

Ei bine, dacă oamenii aceștia ar vedea acest interes al românilor pentru fotbal poate că, prima oară după Revoluție, sportul românesc ar putea fi pus și el între primele 10 priorități ale acestei nații.

ADVERTISEMENT

Vorbeam despre asemănarea noastră cu poporul argentinian, sunt câteva, dar văd și multe deosebiri. Mi se pare că Argentina nu este o populație, ci este un popor și acest lucru este extrem de important, iar lucru ăsta se reflectă în sport acolo unde Argentina este extrem de puternică în sporturile de echipă. Argentina e bună la fotbal, la rugby, la baschet, la volei.

De ce? Pentru că ei știu să coaguleze, pentru că ei sunt elemente luate individual valoroase, așa cum suntem și noi, doar că, din păcate, noi nu mai știm să facem echipă. Nici în viața de zi cu zi, nici în sport. Cred că asta este diferența fundamentală dintre noi și argentinieni în momentul ăsta”, a declarat Vochin, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT