Sport

Record de audiență pentru Rapid – FCSB. Câți telespectatori au urmărit primul derby al sezonului

Primul derby al acestui sezon de Liga 1 s-a bucurat de audiențe record pe toate segmentele de public. Peste un milion de telespectatori au urmărit duelul de pe Arena Națională.
16.08.2021 | 15:21
Record de audienta pentru Rapid  FCSB Cati telespectatori au urmarit primul derby al sezonului
Rapid - FCSB a ținut peste un milion de români în fața micilor ecrane. Sursa foto: sporpictures.eu
ADVERTISEMENT

Chiar dacă weekend-urile de vară sunt marcate de un consum TV extrem de redus, fotbalul rămâne la loc de cinste, mai ales când asistăm la un derby precum Rapid – FCSB. Stau mărturie audiențele uriașe înregistrate în seara de duminică, 15 august, când cele două rivale s-au întâlnit pentru prima dată în acest sezon.

Peste un milion de români au urmărit din fața micilor ecrane victoria la limită a alb-vișiniilor, scor 1-0, pe toate cele trei posturi TV: Digi Sport 1, Look Sport Plus şi Telekom Sport 1. Și nu a fost singurul record înregistrat cu ocazia acestei partide.

ADVERTISEMENT

„Doar” 21.500 de spectatori îi erau necesari pentru a bifa cea mai mare asistență pe propriul teren din ultimele decenii – stabilit la un duel din grupele Europa League, împotriva olandezilor de la PSV Eindhoven – dar giuleștenii nu s-au oprit aici. Peste 35.000 de suporteri au luat cu asalt Arena Națională, mânați de un singur scop: să-i poarte spre victorie pe Săpunaru și compania.

Derby-ul Rapid – FCSB a înregistrat un nou record de audiență

Potrivit paginademedia.ro, peste 1,1 milioane de telespectatori români au urmărit, duminică seara, primul derby al sezonului, pe toate cele trei posturi care dețin drepturi de difuzare a meciurilor din Liga 1. Cei mai mulți – 854.000 – au ales, însă, Digi Sport, ajuns astfel pe prima poziție în topul audiențelor, peste principalele stații generaliste din România, respectiv Pro TV și Antena 1.

ADVERTISEMENT

Asta deși partida (decisă de un autogol al lui Paulo Vinicius venit în contextul lipsei de reacție a lui Andrei Crețu, care nu a reușit să intervină la o centrare din flancul drept) nu s-a dovedit a fi atât de spectaculoasă pe cât se așteptau microbiștii.

Suporterii Rapidului l-au impresionat pe Ilie Dumitrescu: „Nici pe Anfield nu am văzut așa ceva!”

În timp ce milioane de români au urmărit partida din fața micilor ecrane, cei peste 35.000 de fani rapidiști prezenți în tribunele Arenei Naționale au avut grijă să creeze o atmosferă demnă de primul derby al sezonului, lăsându-i fără cuvinte chiar și pe rivali.

ADVERTISEMENT

Nici pe Anfield nu am văzut așa ceva! Și-au susținut echipa tot meciul, chiar și în momentul în care echipa se apăra! Senzațională atmosfera! Adversarul punea presiune, iar ei au cântat non-stop!

Și galeria oaspeților i-a acoperit în câteva momente. Faptul că FCSB nu-și creează ocazie în repriza a doua trebuie să-i dea de gândit lui Gigi Becali. Echipa suferă, nu există relații de joc. Liga 1 avea nevoie de Rapid”, a comentat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Și nu a fost singura legendă a roș-albaștrilor care a avut cuvinte de laudă la adresa giuleștenilor. Imediat după meci, Anghel Iordănescu a ținut să-i felicite pentru devotamentul față de echipa favorită.

O surpriză la care personal nu mă aşteptam. Rapid a jucat cu suflet, a avut în spate o galerie fantastică. Trei puncte importante şi meritate, dar derby-ul a lăsat de dorit.

A fost doar ca titulatură şi ca atmosfera din tribună. Cred că Rapidul a făcut o primă repriză bună, în repriza a doua a cedat, FCSB a dominat, dar și-a creat prea puţine situaţii de poartă”, a declarat „Generalul”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,05 este cota pentru „ambele înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT