News

Record de morți cauzate de COVID-19 în Germania. Criză sanitară în mijlocul Europei

Este o adevărată criză sanitară în centrul Europei. În Germania s-a înregistrat un nou record de morți ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2. Acum Berlinul vrea să înăsprească restricțiile.
01.12.2021 | 15:18
Record de morti cauzate de COVID19 in Germania Criza sanitara in mijlocul Europei
Record istoric de morți de Covid 19 in Germania. Criză sanitară în mijlocul Europei. Colaj Foto Fanatik
ADVERTISEMENT

În Germania s-a raportat miercuri cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus de la mijlocul lunii februarie.

Record de morți cauzat de COVID-19 în Germania

Spitalele din Germania au atras atenția că până la Crăciun țara ar putea avea 6.000 de pacienți la terapie intensivă, mai mult decât în perioada de vârf a iernii trecute, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Cifra menționată se poate compara cu maximul de la 3 ianuarie 2021, când au fost 5.745 de pacienți cu COVID-19 la terapie intensivă.

De asemenea, trebuie menționat că Germania are în prezent de mai puține paturi din cauza lipsei de personal medical.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, 1 decembrie, în Germania s-au raportat 67.186 de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

Astfel, au fost cu exact 302 mai multe cazuri decât în săptămâna anterioară, precum și 446 decese, ceea ce ridică nivelul morților cauzate de SARS-CoV-2 la un total de 101.790.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, rata de incidență pe șapte zile la 100.000 de oameni s-a redus pentru a doua zi la 442,9 persoane, de la 452,2 persoane raportate marți, 30 noiembrie.

Germania vrea să înăsprească restricțiile COVID

Atât autoritățile federale, cât și cele regionale, din Germania au căzut de acord, încă de marți, să acționeze pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID-19, inclusiv prin întărirea campaniei de vaccinare și limitarea contactelor, mai ales pentru persoanele nevaccinate.

ADVERTISEMENT

Deja criticați de cercetători pentru că acționează prea târziu, guvernanții au căzut de acord să ia în ședința de joi, 2 decembrie, hotărâri serioase cu privire la măsuri anti-pandemice.

Unele dintre măsuri ar putea fi impunerea obligativității de a prezenta în magazine dovada vaccinării sau de recuperare din COVID-19 și restricționarea numărului de persoane la marile evenimente.

Gernot Marx, președintele asociației DIVI pentru medicina de terapie intensivă, a avertizat că până la Crăciun țara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă, oricare ar fi deciziile pe care le vor adopta acum politicienii.

„Situația devine cu adevărat din ce în ce mai tensionată. Trebuie să salvăm clinicile de la colaps”, a declarat Gernot Marx pentru postul de televiziune ZDF, solicitând Guvernului să ia în considerare o carantină temporară.

Varianta Omicron este prezentă și în Germania

În sudul Germaniei, patru persoane au fost depistate pozitive la varianta Omicron a COVID-19, deși au fost vaccinate complet contra coronavirusului, a comunicat Biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg.

Cele trei persoane infectate s-au reîntors dintr-o vizită de afaceri în Africa de Sud pe 26 și, respectiv, 27 noiembrie, cea de-a patra persoană este un membru de familie ale uneia dintre persoanele care s-au întors. Toate cele patru persoane au manifestat simptome moderate.

ADVERTISEMENT