Sport

Record la VAR în SuperLiga. Ce s-a întâmplat la Botoșani – FCU Craiova 0-1

VAR a avut o fază dificilă la FC Botoșani - FC U Craiova 1948 0-1. Brigada de arbitri a analizat îndelung. Record de prelungiri acordate în prima repriză.
05.08.2023 | 20:51
Record la VAR in SuperLiga Ce sa intamplat la Botosani  FCU Craiova 01
VAR a oprit 10 minute meciul dintre Botoșani și FC U Craiova 1948. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

VAR a fost nevoit din nou să intervină la meciul dintre FC Botoșani și FC U Craiova 1948, la o fază la care centralul Iulian Călin acordase inițial penalty pentru moldoveni.

VAR, moment istoric în SuperLiga la FC Botoșani – FC U Craiova 1948. Meciul a fost oprit 10 minute

În minutul 30 al partidei de la Botoșani, Iulian Călin acordă penalty pentru echipa lui Marius Croitoru, pentru un presupus henț la Paramatti, însă arbitrul asistent a ridicat fanionul pentru ofsaid.

ADVERTISEMENT

Astfel, centralul a cerut intervenția VAR, iar prima repriză a fost prelungită cu 14 minute! A durat nu mai puțin de zece minute pentru a trage liniile, mai ales că faza a fost una la limită.

În cele din urmă, arbitrul a decis să semnalizeze ofsaid și să anuleze lovitura de la unsprezece metri, spre bucuria jucătorilor lui Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT

VAR a dat peste cap FC Botoșani – FC U Craiova 1948

Jucătorii celor două echipe și-au ieșit din ritm după ce au fost nevoiți să facă o pauză de 10 minute la mijlocul reprizei. Arbitrul central a mai adăugat încă 4 minute de întreruperi, pe lângă cea cauzată de VAR.

Astfel, Juan Baza a reușit să deschidă scorul pentru FC U Craiova 1948 din pasa lui Sidibe în minutul 45+14, adică minutul 59… al primei reprize, lucru rar văzut pe un stadion de fotbal.

ADVERTISEMENT

Argentinianul a finalizat cu un șut din șapte metri, după insistențele nigerianului și a fost aproape să reușească „dubla” în debutul reprizei a doua, când a trimis mingea în bară.

Nicolae Dică, aproape de prima victorie pe banca oltenilor

FC U Craiova 1948 a bifat la Botoșani prima victorie în debutul de sezon din SuperLiga. Echipa lui Adrian Mititelu urcă până pe locul 11.

ADVERTISEMENT

Oltenii vor deschide etapa a cincea pe „Ion Oblemenco”, unde vor juca împotriva lui FC Voluntari. Adrian Mititelu are ambiții mari și vrea ca FC U Craiova 1948 să prindă play-off-ul în acest an.

ADVERTISEMENT