Sport

Record negativ pentru David De Gea. De când nu a mai apărat portarul lui Manchester United un penalty

David De Gea nu a parat niciuna dintre cele 11 lovituri de departajare din finala Europa League și a ajuns la o cifră incredibilă la acest capitol.
27.05.2021 | 13:26
Record negativ pentru David De Gea De cand nu a mai aparat portarul lui Manchester United un penalty
ADVERTISEMENT

Se poate spune despre De Gea că este cel mai puțin inspirat portar. Spaniolul nu doar că nu a reușit să apere nici un penalty dintre cele executate de fotbaliștii de la Villarreal, dar a și ratat de la punctul cu var direcționând trofeul în vitrina ”Submarinului galben”.

Fanii lui Man United i-au reproșat antrenorului Ole Gunnar Solskjaer faptul că nu l-a schimbat pe portarul naționalei Spaniei, cu rezerva Dean Henderson, la loteria loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

De Gea nu a mai parat un penalty din 2016

Imediat după finala dintre Manchester United și Villarreal, jurnaliștii de la Daily Mail au publicat un articol în care amintesc că ultima oară când portarul spaniol a apărat o lovitură de la 11 metri s-a întâmplat în urmă cu cinci ani.

Pe 23 aprilie 2016, De Gea respingea execuția lui Romelu Lukaku, în minutul 56 al semifinalei Cupei Angliei dintre Everton și Man United.

ADVERTISEMENT

De atunci, De Gea a încasat nu mai puțin de 40 de goluri de la punctul cu var, incluzând aici și cele 11 din finala Europa League, de miercuri.

Interesant este că De Gea a primit pe o bucată de hârtie indicații despre modul în care fotbaliștii lui Villarreal execută loviturile de la 11 metri.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: gsp.ro

Însă, nici acest lucru nu l-au ajutat pe David De Gea să depășească blocajul mental și spaniolii, inclusiv prin portarul Rulli, au transformat în gol toate execuțiile.

Louis Van Gaal a fost mai inspirat

Sursa citată amintește de un episod în care fostul selecționer al Olandei, Louis Van Gaal, a schimbat soarta unui meci schimbând portarul în momentul în care partida a ajuns la lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

Englezii au făcut referire la întâlnirea dintre Olanda și Costa Rica de la Campionatul Mondial din 2014, din sferturile de finală.

Atunci, naționalele Țărilor de Jos și a Costa Ricăi s-au anihilat reciproc și meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, după 90 de minute și alte două reprize de prelungiri.

La loviturile de departajare Van Gaal a decis să-l înlocuiască pe titularul Jasper Cillessen cu rezerva Tim Krul, iar acesta din urmă a devenit eroul ”portocalei mecanice” care s-a impus cu 4-3, după ce Krul a parat două lovituri de la 11 metri.

ADVERTISEMENT