LIVE Actualizat 26-05-2021
22:58

Villarreal – Manchester United 1-1, 11-10 după penalty-uri. Primul trofeu european pentru „Submarinul galben”. Video

Villarreal a învins în finala de la Gdansk pe Manchester United după executarea loviturilor de departajare și a câștigat în premieră Europa League. Eroul negativ a fost David De Gea, care a ratat pentru „diavoli” de la punctul cu var.
26.05.2021 | 23:57
Villarreal  Manchester United 11 1110 dupa penaltyuri Primul trofeu european pentru Submarinul galben Video
ADVERTISEMENT
26-05-2021
22:58

Capoue, omul finalei Villarreal - Manchester United

Etienne Capoue, mijlocașul francez al lui Villarreal, a fost desemnat de UEFA drept jucătorul finalei Europa League.

„A fost grozav în rolul său de mijlocaș defensiv. A acoperit foarte bine spațiul de la mijlocul terenului și a fost cheia abordării tactice a lui Villarreal. A fost puternic în toate situațiile”, a declarat Dusan Fitzel, reprezentantul grupului de observatori tehnici ai forului european.

„La începutul sezonului, eram la Watford și nici prin gând nu-mi trecea că voi câștiga acest trofeu. Însă totul se întâmplă cu un motiv. Am avut posibilitatea să vin aici, am ajuns să câștig Cupa și acest lucru este cel mai important până la urmă”, a declarat și Capoue la finalul partidei cu Manchester United.

26-05-2021
22:45

Bruno Fernandes, în lacrimi după ce Manchester United a pierdut finala Europa League

Dezamăgire imensă în tabăra lui Manchester United după ce „diavolii” au pierdut finala Europa League în fața lui Villarreal. Unul dintre cei mai afectați jucători a fost Bruno Fernandes, portughezul fiind suprins plângând de către către camerele de luat vederi. El era vizibl dezamăgit de faptul că a ratat obținerea primului său trofeu în tricoul lui United.

26-05-2021
22:28

Villarreal a câștigat în premieră Europa League. Va juca sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor

Villarreal a câștigat în premieră trofeul Europa League și datorită acestei performanțe va juca în sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor.

Portarul Rulli a fost eroul lui Villarreal și are cel mai mare merit în cucerirea Europa League de către „Submarinul galben”. El a transformat cu mare precizie cea de-a unsprezecea lovitură de departajare a formației sale, pentru ca mai apoi să o apere pe cea executată de omologul său David De Gea.

Villarreal – Manchester United 1-1, 11-10 (G. Moreno 29 / Cavani 55) – după penalty-uri – VEZI VIDEO

  • Villarreal: Rulli – Foyth (88 Mario Gaspar), Albiol, Torres, Pedraza (88 A. Moreno) – Trigueros (77 Moi Gomez), Parejo, Capoue (120 Raba), Pino (77 Alcacer) – Bacca (60 Coquelin),  G. Moreno. Rezerve: Asenjo, Mario Gaspar, Funes Mori, Raba, Estupinan, Alcacer, Albert Moreno, Coquelin, Pena, Jaume Costa, Moi Gomez, Nino. Antrenor: Unai Emery
  • Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka (120 Mata), Lindelof, Bailly (115 Tuanzebe), Shaw – Pogba (115 James), McTominay (120 Alex Telles) – Greenwood (100 Fred), Bruno Fernandes, Rashford – Cavani. Rezerve: Grant, Henderson, Maguire, Mata, Fred, Diallo, James, Alex Telles, Matic, Williams, Van De Beek, Tuanzebe Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer
ADVERTISEMENT

A început executarea penalty-urilor de departajare

  • Villarreal – Manchester United 11-10: Ratează De Gea și Villarreal câștigă trofeul Europa League.

  • Villarreal – Manchester United 11-10: Înscrie Rulli.
  • Villarreal – Manchester United 10-10: Înscrie Lindelof.
  • Villarreal – Manchester United 10-9: Înscrie Torres.
  • Villarreal – Manchester United 9-9: Înscrie Tuanzebe.
  • Villarreal – Manchester United 9-8: Înscrie Mario Gaspar.
  • Villarreal – Manchester United 8-8: Înscrie Shaw.
  • Villarreal – Manchester United 8-7: Înscrie Coquelin.
  • Villarreal – Manchester United 7-7: Înscrie James.
  • Villarreal – Manchester United 7-6: Înscrie Raul Albiol.
  • Villarreal – Manchester United 6-6: Înscrie Fred.
  • Villarreal – Manchester United 6-5: Înscrie Moi Gomez.
  • Villarreal – Manchester United 5-5: Înscrie Cavani.
  • Villarreal – Manchester United 5-4: Înscrie Parejo.
  • Villarreal – Manchester United 4-4: Înscrie Rashford.
  • Villarreal – Manchester United 4-3: Înscrie Alberto Moreno.
  • Villarreal – Manchester United 3-3: Înscrie Bruno Fernandes.
  • Villarreal – Manchester United 3-2: Înscrie Paco Alcacer.
  • Villarreal – Manchester United 2-2: Înscrie Alex Telles.
  • Villarreal – Manchester United 2-1: Înscrie Raba.
  • Villarreal – Manchester United 1-1: Înscrie Mata.
  • Villarreal – Manchester United 1-0: Înscrie Gerard Moreno.
ADVERTISEMENT

Min. 120: Și după cele 30 de minute de prelungiri scorul a rămas egal, iar câștigătoarea Europa League se va cunoaște după executarea loviturilor de la 11 metri.

Min. 90: După încheierea timpului regulamentar de joc, scorul este 1-1, astfel că avem prelungiri în finala Europa League.

ADVERTISEMENT

Min. 55: GOOOL MAN. UNITED! Lovitură de colț pentru United, mingea ajunge la 25 de metri la Rashford, care reia din vole, McTominay deviază până la Cavani și atacantul uruguayan înscrie din 6 metri. Poziție suspectă de ofsaid, însă golul este validat după intervenția VAR. Villarreal – Manchester United 1-1

Min. 47: Bacca ratează o ocazie imensă de a face 2-0 pentru Villarreal. Atacantul echipei spaniole nu reușește să trimită în poartă din câțiva metri, la o învălmășeală în careul englezilor.

ADVERTISEMENT

Min. 29: GOOOL VILLARREAL! Lovitură liberă de la 25 de metri pentru Villarreal, mingea este aruncată în mijlocul careului de Parejo, de unde Gerard Moreno o trimite în plasă. Villarreal – Manchester United 1-0

Min. 23: Bacca centrează din rabonna, dar Pau Torres trimite cu capul din 6 metri peste poartă.

Min. 19: Șutul-centrare al lui Luke Shaw trece puțib pe lângă bară.

Min. 10: Foyth are probleme serioase după o ciocnire cu Pogba și este nevoit să părăsească terenul din cauza unei hemoragii nazale. A revenit pe gazon după câteva minute.

Din cauză că hemoragia nu se oprea, fundașul lui Villarreal a fost nevoit să primească de mai multe ori îngrijiri medicale, însă a continuat partida deși avea fața plină de sânge.

Min. 7: Șutul lui McTominay de la marginea careului trece puțin pe lângă poarta lui Rulli.


„Diavolii” atacă „Submarinul galben” în finala Europa League

Villarreal este echipa care a stricat un careu perfect din fotbalul englez în cele două finale de cupe continentale, pentru că pe 29 mai se vor confrunta Chelsea şi Manchester City pentru câştigarea Champions League. Puţin a lipsit ca şi ultimul act din Europa League să fie Arsenal – Manchester United, dar tunarii, după 1-2 în Spania nu au reuşit decât un 0-0 la retur şi au ratat finala.

Sigur, dacă privim lucrurile strict prin prisma CV-urilor celor două finaliste, Villarreal nici nu ar mai trebui să iasă pe teren şi doar să dea trofeul alb-roşilor, care au zeci de cupe în vitrină, atât din competiţiile interne cât şi din cele continentale. Manchester United are deja în palmares Europa League, în 2017 învingând pe Ajax cu Jose Mourinho pe bancă.

Villarreal – Manchester United Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Villarreal – Manchester United se joacă miercuri, 26 mai, de la ora 22:00, pe stadionul Miejski din oraşul polonez Gdansk şi va fi arbitrată de o brigadă franceză, cu Clement Turpin. Jocul este televizat pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar mai poate fi urmărit şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Atunci a fost singura dată când s-a aplicat şi noua regulă a UEFA conform căreia învingătoarea Europa League dacă nu a ocupat loc de Champions League la final de campionat prmeşte automat acest loc prin prisma succesului european. Manchester United nu terminase în primele patru, dar prin victoria din Europa League a ajuns în grupele următoarei ediţii de Champions League.

Manchester United e fără fundaşul central Harry Maguire

Villarreal, care nu va beneficia de serviciile unui jucător important, Iborra, îşi bazează toate speranţele în abilitatea antrenorului Unai Emery, care va juca a cincea finală de Europa League. A câştigat trei cu Sevilla şi are acea ştiinţă de a gestiona la perfecţie astfel de momente cruciale, cum sunt finalele.

La United, marea problemă este imposibilitatea fundaşului central Harry Maguire de a se recupera pentru finală. Marţi, el nu a fost capabil să intre în programul de antrenament, ceea ce automat înseamnă excluderea lui din lista pentru meci. Cuplul de fundaşi centrali pe care îl va folosi Ole Gunnar Solskjaer va fi alcătuit din Eric Baily şi Victor Lindeloff.

Dileme pentru Ole Gunnar Solskjaer pentru partenerul lui Cavani în atac

Tehnicianul norvegian nu este încă decis, şi a spus că va face acest lucru doar în după-amiaza jocului, cine va fi portarul titular, pentru că din punctul său de vedere ambele variante, David de Gea şi Dean Henderson sunt la fel de viabile, fostul goalkeeper de la tineret jucând mai ales partidele din cupe şi având prestaţii destul de solide.

Şi în atac are dileme, pe cine să aşeze lângă Cavani. Favorit ar fi totuşi Marcus Rashford, în condiţiile în care francezul Anthony Martial, accidentat de peste două luni, nici nu a făcut deplasarea. Însă cele mai bune partide ale experimentatului vârf uruguayan au fost cele în care l-a avut partener pe Mason Greenwood.

9.500 de spectatori vor urmări pe stadion meciul

Numărul maxim de spectatori, la prima finală europeană cu public,  admis pe stadion este de 9500. Biletele au fost împărţite fanilor celor două echipe, doar un număr foarte redus fiind oprit şi pentru spectatorii neutri din rândul localnicilor din Gdansk. Deşi indicaţiile au fost ca fanii să ajungă în oraş abia miercuri şi cât mai aproape de ora partidei posibil grupuri compacte de suporteri englezi sau spanioli au apărut în Gdansk încă de marţi, dar au fost atent supravegheate de forţele de ordine.

Bookmakerii cred că Ole Gunnar Solskjaer, care l-a mai întâlnit pe Unai Emery în Europa League o dată, Sevilla – Molde 3-1 la general, va ridica primul său trofeu ca antrenor al lui Manchester United. 1,70 este cota la victorie pentru echipa sa, faţă de 4,40 pentru Villarreal. Câştigarea trofeului chiar şi după lovituri de departajare are o cotă de 1,35 pentru United şi 3,40 pentru spanioli.

ADVERTISEMENT