Sport

Trădare la nivel înalt în Premier League. O legendă a lui Manchester United se înclină în fața lui Erling Haaland

Erling Haaland are un sezon fantastic de la sosirea în Premier League, iar unul dintre jucătorii de legendă ai lui Manchester United a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.
25.04.2023 | 07:38
Tradare la nivel inalt in Premier League O legenda a lui Manchester United se inclina in fata lui Erling Haaland
Erling Haaland are un sezon fantastic de la sosirea în Premier League, iar unul dintre jucătorii de legendă ai lui Manchester United a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian a ajuns în vară la Manchester City de la Borussia Dortmund pentru 51 de milioane de lire sterline și a început imediat să doboare record după record sub îndrumarea lui Pep Guardiola.

Erling Haaland, ridicat în slăvi de o legendă a lui Manchester United

Presa engleză l-a supranumit ”Bestia” pentru cifrele fantastice și sângele rece de care dă dovadă în fața porților adverse, iar acum Erling Haaland este aplaudat la scenă deschisă de o legendă a lui Manchester United, lucru care nu va fi pe placul fanilor de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant Wayne Rooney, golgheterul all-time al ”diavolilor roșii cu 253 de reușite, a mărturisit că norvegianul lui City este cu adevărat o forță a naturii și îl consideră cel mai bun jucător în acest moment.

”Erling Haaland este cel mai bun fotbalist din lume în acest moment. Leo Messi e cel mai bun din istorie, dar, acum, nimeni nu joacă mai bine decât un atacant care mă lasă fără respirație cu nivelul la care a ajuns, chiar dacă și eu am doborât recorduri pe poziția lui.

ADVERTISEMENT

E cel mai bun din lume datorită cifrelor pe care le are, dar și datorită mentalității pe care o arată. Dacă vorbim despre cine va câștiga Balonul de Aur, cred că trebuie să fie el, având în vedere forma din acest sezon.

Și de ce n-ar fi el? 224 de goluri în 264 de meciuri este un semn că nu și-a scăzut standardele. Am avut era lui Messi și Ronaldo, dar acum e timpul pentru era lui Haaland și Mbappe”, a declarat Rooney, conform site-ului givemesport.com.

ADVERTISEMENT

Cu ce l-a cucerit Haaland pe Rooney

”Când există un talent ca el în preajmă, trebuie doar să te bucuri de el, chiar dacă poartă tricoul lui Manchester City. După Supercupa Angliei, când a fost blocat, i-am scris că nu am nicio îndoială în privința lui și că va ajunge să facă diferența în cursa pentru titlu. Întotdeauna am simțit că el era jucătorul care avea să ducă City în vârf.

M-am înșelat în privința unui lucru, totuși. Am spus că Haaland este capabil să marcheze un gol pe meci în Premier League, iar el a ajuns de fapt la 32 de goluri în 28 de apariții. Este foarte rar să vezi pe cineva atât de letal.

ADVERTISEMENT

Unul dintre lucrurile care îmi plac cel mai mult la el este cât de diferit este de aproape toți jucătorii moderni. Toată lumea vrea mingea la picior în zilele noastre, dar el vrea să fugă după minge într-un mod aproape de modă veche.

Vrea să alerge în spatele apărării adverse și să-și folosească puterea de pătrundere, apoi are calmul pentru a-l învinge pe portar. Este ceva crud în felul în care joacă, dorința lui de a înscrie este uriașă. Așa cum au făcut Messi și Ronaldo, el ar putea domina fotbalul în următorii zece ani”, a mai spus Rooney.

Pentru a nu-l pierde pe Erling Haaland, conducerea de pe Etihad Stadium se gândește deja la o nouă ofertă de prelungire. La sosirea la Manchester City, norvegianul avea o clauză de reziliere de 175 de milioane de lire sterline în contract, care putea fi activată în 2024 doar de către cluburi din afara Premier League.


  • 1,38 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „1x și peste 1,5 goluri” la meciul Manchester City – Arsenal

ADVERTISEMENT