News

Recorduri de temperatură în România. Zonele cu valori anormale pentru această perioadă

În ciuda faptului că ne apropiem cu pași repezi de iarnă, România continuă să înregistreze recorduri de temperatură. S-au raportat valori anormale în majoritatea zonelor.
01.11.2022 | 06:59
Recorduri de temperatura in Romania Zonele cu valori anormale pentru aceasta perioada
ANM anunță doborârea a noi recorduri de temperatură în România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ultima zi a lunii octombrie a adus valori termice demne de lunile de vară. În unele zone, mercurul din termometre s-a apropiat de pragul unei zile toride.

ANM anunță doborârea a noi recorduri de temperatură în România

În urmă cu o jumătate de deceniu, finalul lunii octombrie și debutul lui noiembrie aduceau în România o iarnă autentică, cu viscol și ger.

ADVERTISEMENT

Acum, vremea s-a schimbat radical. Conform măsurătorilor Administrației Naționale de Meteorologie, acest an a adus noi recorduri de temperatură.

Specialiștii ANM informează că luni a fost cea mai caldă dimineață de sfârșit de octombrie din istoria măsurătorilor meteo din România.

ADVERTISEMENT

”Au fost doborâte recorduri la stațiile meteo. Într-adevăr, luna octombrie înregistrează recorduri zilnice la nivelul temperaturilor minime la 11 stații din rețeaua națională de specialitate, ca fiind cele mai ridicate valori pentru o zi de 31 octombrie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

Și vorbim de stații din partea de sud a țării, Drăgășani. Vorbim de stații din partea de centru-nord a țării. Nu în ultimul rând, iată întorsura Buzăului, acolo unde nopțile sunt mai răcoroasă”, a afirmat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Zonele cu 27 – 28 de grade în final de toamnă

Ziua de luni, 31 octombrie, a început cu recorduri ale valorilor minime. În Semenic, din zona montană și în Târgu Mureș, în partea de centru a țării s-au raportat 10,7 grade față de 10,2 grade recordul anterior.

Maximele au fost, de asemenea, foarte ridicate. În sud-vest s-au raportat recorduri: 28 de grade Celsius la Calafat și 27 de grade Celsius la Drobeta Turnu Severin.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r. luni, 31 octombrie)) am înregistrat din nou, un record pentru zona de sud-vest a țării, la Calafat, 28 de grade Celsius 27 la Drobeta Turnu Severin, la multe stații din partea de sus, sud-est și est a țării, valori de peste 23-24 de grade Celsius, mai adaugă directorul ANM.

Noiembrie debutează tot cu vreme foarte caldă. În aceste zone din sud și sud-vest vor fi din nou temperaturi care vor trece de 26 – 27 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: