Fotbal international

Refacere miraculoasă a lui Karim Benzema? „Balonul de Aur” ar putea reveni în lotul Franței la Mondiale

Accidentat, Karim Benzema efectuează procesul de recuperare cu stafful lui Real Madrid, dar dacă se va reface, ar putea să fie rechemat în Qatar.
28.11.2022 | 20:04
Refacere miraculoasa a lui Karim Benzema Balonul de Aur ar putea reveni in lotul Frantei la Mondiale
Presa spaniolă scrie că recuperarea lui Karim Benzema merge bine, iar dacă informația se confirmă, atacantul lui Real ar putea să revină în Qatar. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Karim Benzema a ratat primele două meciuri ale echipei Franței după ce accidentarea sa a recidivat la sesiunile de antrenamente dinaintea Cupei Mondiale din Qatar. Atacantul urmează un program special de recuperare. Iar dacă acesta va da roade, el ar putea să fie obligat să revină în Qatar.

Karim Benzema a rămas pe lista Franței din Qatar și poate deveni campion mondial și dacă nu joacă

Karim Benzema n-a avut cea mai bună toamnă. Și nu din pricina formei sportive, ci pentru că accidentările s-au ținut lanț. Astfel că a jucat în doar 12 dintre cele 21 de meciuri oficiale ale lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Didier Deschamps a sperat totuși că va putea conta pe el la Cupa Mondială. Mai cu seamă că Balonul de Aur a fost determinant la singura performanță a Franței din ultima vreme, faza finală a ediției trecute din Liga Națiunilor.

N-a fost în să să fie. Problemele musculare ale jucătorului lui Real Madrid au recidivat la antrenamentele pre-competiție. Astfel că Benzema a ratat startul competiției.

ADVERTISEMENT

Nu a fost însă scos din lot. Și figurează meci de meci pe foaia oficială. Ceea ce înseamnă că în cazul în care Franța va câștiga titlul suprem, și el va beneficia de o medalie.

Însă nu doar acesta este motivul. Benzema a intrat deja într-un program special de refacere. Unul care este supervizat de Antonio Pintus, specialistul Realului în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Iar primele vești au fost că ar putea să se refacă în două săptămâni, astfel încât ar putea să evolueze în primul joc post-Mondial al Realului, programat în final de decembrie.

Între timp însă, în Spania au început să circule vești legate de o posibilă revenire la antrenamente a francezului încă din 1 decembrie, atunci când jucătorii madrilenilor, rămași acasă, își reiau pregătirile.

ADVERTISEMENT

Doar că, dacă informația se confirmă, potrivit regulamentului FIFA, aflat încă pe lista oficială a Franței, Benzema este la dispoziția oficialilor forului francez. Și ar trebui să revină în Qatar. Cuvântul decisiv aparținându-i lui Didier Deschamps.

Să asistăm oare la o revenire-surpriză a atacantului între starurile de la actuala ediție a Cupei Mondiale? Urmează să aflăm în zilele care vin.

ADVERTISEMENT